Με τίτλο “Κυριάκος Μητσοτάκης. Ένας χρόνος στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.” η Πέλα Βώβου Παναρετου, μέλος της ΠΕ της ΝΔ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

“Πρίν ένα χρόνο, η τόλμη και η αυτοπεποίθηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας,πρώτος απ’όλους,η ευγένεια του, η θετικότητα αλλά και η πίστη και διάθεση του για ένα ουσιαστικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων,με έπεισαν να συμμετέχω βάζοντας την υπογραφή μου μαζί με 49 ακόμη νεοδημοκράτες για την υποψηφιότητα του.
Ήμουν πολύ αισιόδοξη για τη νίκη του και στις 10 Ιανουαρίου του 2016 δικαιώθηκα .
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκλέχθηκε ο Νέος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με στόχο να την  κάνει ισχυρή,πιο αξιόπιστη,πιο σύγχρονη και κυρίως να φέρει στον Ελληνικό λαό μια νέα προοπτική και μια σοβαρή πρόταση διακυβέρνησης της χώρας.Η συμμετοχή στην διαδικασία της ψηφοφορίας των 405.000  Νεοδημοκρατων έδειξε ότι οι ρίζες και οι κοινωνικές αναφορές της Νέας Δημοκρατίας είναι βαθιές και δυνατές.
Σε ένα χρόνο έγιναν παρα πολλά βήματα μπροστά.
Αναφέρω φωτογραφικά :
_Εκσυγχρονισμός της λειτουργίας του κόμματος.
_Τάξη στα οικονομικά του κόμματος.
_Ανανέωση στα όργανα του κόμματος,στις ομάδες εργασίας,στο Μητρώο στελεχών.
_Διαμόρφωση ενός σύγχρονου κυβερνητικού προγράμματος τη “Συμφωνία Αλήθειας”.
Ένα χρόνο μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη η Νέα Δημοκρατία είναι η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη.
Είναι ξεκάθαρο πια ότι ο τόπος έχει ανάγκη την πολιτική αλλαγή και γι’αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης μας καλεί όλους στο πλευρό του ώστε να ισχυροποιησουμε τις δυνάμεις μας για να πραγματοποιηθεί η έξοδος της χώρας μας από την κρίση.
Να δοθεί η ώθηση που χρειάζεται για την ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα που είναι ο παραγωγικός ιστός της χώρας.
Ο παραμελημενος και υπερφορολογημενος ιδιωτικός τομέας είναι ο μόνος που μπορεί να παράξει προϊόντα και θέσεις εργασιας για την ανάπτυξη της χώρας μας και όχι το αδηφάγο Κράτος που με τον τρόπο που δουλεύει το μόνο που καταφέρνει είναι να παράγει φτώχεια και να την ισομοιραζει στους πολλούς .
Ενισχύοντας την επιχειρηματικότητα, μειώνοντας τους φόρους, διαμορφώνοντας ελκυστικό κλίμα για επενδύσεις,επαναφέροντας ταυτόχρονα την εμπιστοσύνη,την αξιοπιστία και τη σταθερότητα στη χώρα,θα μπορέσει η οικονομία να ανακάμψει και να μειωθεί η ανεργία.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι έτοιμος να εφαρμόσει το ρεαλιστικό και αξιόπιστο σχέδιο που θα βγάλει τη Χώρα μας από την κρίση και να δώσει την ευκαιρία στους Έλληνες να γίνουν ξανά δυνατοί και υπερήφανοι.”