Με έκπληξη είδε την πρόσκληση της Φώφης Γεννηματά προς τους νυν και πρώην βουλευτές  που είχαν εκλεγεί με το ΠΑΣΟΚ ο Σωκράτης Ξυνίδης ο οποίος θα κρίνει την συμμετοχή ή όχι στην συνάντηση μετά τις αποφάσεις που θα ληφθούν συλλογικά από το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, σύμφωνα με δηλώσεις του στο Κανάλι 6. 

Πρόσκληση για συνάντηση και συζήτηση προς όλους τους νυν και πρώην βουλευτές που είχαν εκλεγεί με το ΠΑΣΟΚ, απέστειλε η Φώφη Γεννηματά. Συγκεκριμένα, τους προσκαλεί το Σάββατο 14 Ιανουαρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο, για να συζητήσουν την κατάσταση στη χώρα και την ανασυγκρότηση της προοδευτικής παράταξης. Σχολιάζοντας την πρωτοβουλία αυτή της προέδρου του ΠΑΣΟΚ ο πρώην υπουργός Σωκράτης Ξυνίδης σημείωσε πώς ότι γίνεται στον χώρο είναι θετικά αν και η συμμετοχή του ή όχι στην συνάντηση θα κριθεί από τις αποφάσεις που θα πάρει ο πολιτικός χώρος τον οποίο σήμερα υπηρετεί.

Πάντως όπως έγινε σαφές από την πρόσκληση εξαιρούνται όσοι, είτε ήταν υποψήφιοι με τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε έχουν ενταχθεί σε αυτά τα κόμματα ή σε άλλους πολιτικούς σχηματισμούς, αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ.