Συνεχίζει να απασχολεί τις διωκτικές αρχές η υπόθεση των δύο ληστών που κατηγορούνται για σωρεία αδικημάτων σε Ξάνθη και Θεσσαλονίκη αλλά και των συγγενών τους, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν τη Δευτέρα στο Δικαστικό Μέγαρο κατά την προσαγωγή τους. 

Το περιστατικό στο δικαστικό μέγαρο Ξάνθης

Τους δύο συλληφθέντες συνόδευαν δεμένους με χειροπέδες τέσσερις άνδρες της Ασφάλειας ενώ τους επιτέθηκαν συνολικά 6 άτομα, όταν ένας από τους δύο συλληφθέντες προσποιήθηκε ότι λιποθύμησε. Οι συγγενείς τους από το Δροσερό προσπάθησαν να τους απελευθερώσουν ενώ απείλησαν τους άνδρες της ασφάλειας ότι θα τους περιμένουν για αντίποινα στο συνοικισμό τους ενώ ο ένας από τους δύο συλληφθέντες είχε επιχειρήσει να αποδράσει.

Πολυετείς ποινές από το δικασ΄τηριο

Οι 5 από τους 6 συγγενείς τους δικάστηκαν την Τρίτη με την αυτόφωρη διαδικασία από το μονομελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης ενώ η 16χρονη που συνελήφθη επίσης, θα δικαστεί από το δικαστήριο ανηλίκων.  Στις τέσσερις γυναίκες, ηλικίας 53,30,23 και 21 ετών, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών για τα αδικήματα της απόπειρας απελευθέρωσης κρατουμένου, εξύβρισης, απειλής και αντίστασης ενώ για τα ίδια αδικήματα ο 25χρονος άνδρας καταδικάστηκε σε φυλάκιση 5 ετών. Τέλος στο εδώλιο βρέθηκε και ένας από τους δύο ληστές συγγενείς τους, στον οποίο επιβλήθηκε ποινή φυλάκιση 3,5 ετών για την απόπειρα απόδρασης.

Οι ποινές δεν έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα και οι δράστες θα οδηγηθούν στη φυλακή !

Προθεσμία για να απολογηθούν για τις ληστείες

Παράλληλα, το πρωί της Τετάρτης οδηγήθηκαν στα Δικαστήρια για να απολογηθούν οι δύο ληστές, που κατηγορούνται για σωρεία αδικημάτων, οι οποίοι πήραν τελικά προθεσμία και θα απολογηθούν την Παρασκευή.