Απρόσκοπτα φαίνεται ότι συνεχίζεται η αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Αναπτυξιακής Ροδόπης με τη συμμετοχή των φορέων της Ξάνθης. 

Δικαίωμα συμμετοχής στην αύξηση Μ/Κ έχουν οι παλαιοί μέτοχοι και όσοι υπέγραψαν το πρωτόκολλο συνεργασίας κατά τη συμφωνία που υπήρξε για τη συμμετοχή της Ξάνθης στην πρόταση ενόψει της κατανομής του προγράμματος Leader προκειμένου να αντιμετωπιστεί η καταστροφική έλλειψη της Αναπτυξιακής Εταιρίας Ξάνθης.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους για το Leader, η αύξηση συνεχίζεται ομαλά και οι Δήμοι της Ξάνθης συμμετέχουν με 10.000 ευρώ και με μικρότερα ποσά άλλοι φορείς της Ξάνθης, προκειμένου να καλυφθεί η συμμετοχή στο πλαφόν που έχει τεθεί. Δεν ήταν κάτι δεδομένο καθώς αρχικά παρατηρήθηκε απροθυμία των Δήμων της Ξάνθης να συμμετάσχουν, κάτι που θα έθετε σε κίνδυνο όλο το πρόγραμμα, όπως είχαν επισημάνει και με διαφωνίες τους αρκετοί αυτοδιοικητικοί και κυβερνητικοί. Όμως τις τελευταίες μέρες υπάρχει αλλαγή στάσης και ήδη έχουν ληφθεί οι πρώτες αποφάσεις.

Αξιολογείται η πρόταση που κατατέθηκε

Σε καλό δρόμο φαίνεται να είναι και η πορεία της πρότασης που έχει κατατεθεί και η οποία θα αξιολογηθεί με βάση τα τεχνικά χαρακτηριστικά και θα βαθμολογηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες, φάση κατά την οποία ενδεχομένως υπεισέρχονται και πολιτικοί παράγοντες.

Έτσι μετά την αναγκαία συνεργασία Αυτοδιοίκησης, Τεχνοκρατών και Κυβέρνησης, η πορεία του Leader για τους νομούς Ξάνθης και Ροδόπης βαδίζει ομαλά.