??????????????????

Στο Ερευνητικό Κέντρο ΑΘΗΝΑ βρέθηκε στη διάρκεια της παραμονής του στην Ξάνθη ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από υπουργικό κλιμάκιο και τους τοπικούς βουλευτές.   

????????????????????????????????????

Εκεί συνομίλησε με τους ερευνητές, τον Πρόεδρο του Ερευνητικού Κέντρου Γιάννη Ιωαννίδη και τον Γενικό Διευθυντή Νέστορα Τσιρλιγκάνη αλλά και οικονομόλους και συμβούλους επιχειρήσεων που προσκλήθηκαν ενώ παρακολούθησε μια παρουσίαση για τις δράσεις του Ερευνητικού Κέντρου που στοχεύει στη σύνδεση των τεχνολογικών εφαρμογών την οικονομία και τον πολιτισμό και εφαρμογές όπως οι τρισδιάτατες απεικονίσεις μνημείων που παρακολούθησε με τα ειδικά 3D γυαλιά. Από την πλευρά τους οι υπεύθυνοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την αύξηση τη χρηματοδότησης προς την Έρευνα και την Καινοτομία και την αναβάθμισή τους με μια ξεχωριστή θέση Αν. Υπουργού.

dsc_1329jpgΜιλώντας στο αμφιθέατρο του Ερευνητικού Κέντρου ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στις αλλαγές που έχουν γίνει στο Υπουργείο Παιδείας ώστε να ενισχυθεί η Έρευνα και μίλησε για μια “στρεβλή οικονομική προσέγγιση στα χρόνια της κρίσης και την εσωτερική υποτίμηση που έπληξε την εργασία και οδήγησε στη διαρροή νέων επιστημόνων που η χώρα επενδύει για να τους μορφώσει. Όπως είπε, είναι μια κρίσιμη καμπή η παρούσα συγκυρία και έκανε λόγο για ανάγκη να αντιστραφεί η αυτή η ροή νέων προς το εξωτερικό, με γνώμονα την έρευνα και την καινοτομία, με απώτερο στόχο την παραγωγικότητα της ελληνικής οικονομίας.

Ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του τόνισε την ανάγκη, να μην υποτιμάται αλλά να είναι μέρος αυτής της διαδικασίας και οι κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες. Παροντες στην τελετή που έγινε ήταν επί

Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη

Μετά το Ερευνητικό Κέντρο ΑΘΗΝΑ ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε την Κομοτηνή και το Μουσικό Σχολείο ενώ προέδρευσε σύσκεψης των τοπικών φορέων στην έδρα της Περιφέρειας. Η περιοδεία του Αλ. Τσίπρα ξεκίνησε από την Αλεξανδρούπολη, όπου επισκέφθηκε τα έργα στο λιμάνι και τα έργα του αγωγού ΤΑP ενώ στο Δήμο Αρριανών ανακοίνωσε και επίσημα την δωρεάν προμήθεια με δορυφορικούς δέκτες των κατοίκων της ορεινής περιοχής που δεν έχουν πρόσβαση στην ελληνική επίγεια τηλεόραση, εξαιτίας της αδυναμίας της Digea.

dsc_1316jpg dsc_1288jpg

??????????????????
??????????????????

dsc_1305jpg

????????????????????????????????????

dsc_1347jpg dsc_1348jpg