Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ξάνθης η δίκη των δύο αντιεξουσιαστών από την Καβάλα, μετά από ακροαματική διαδικασία δύο ημερών που διεξήχθη κάτω από δρακόντια ασφαλείας και με σημαντικό αριθμό συντρόφων των κατηγορουμένων να βρίσκονται στα δικαστήρια και τις δύο μέρες της δίκης.  Η αστυνομία είχε αποκλείσει πλήρως το χώρο γύρω από τα δικαστήρια ενώ για την είσοδο στη δίκη υπήρχαν εξονυχιστικοί έλεγχοι.

Κατηγορίες για επεισόδια του 2014

Πρόκειται για μια πολύκροτη υπόθεση που εκδικάστηκε μετά από αρκετές αναβολές με κατηγορούμενους, αδέρφια, μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου από την Καβάλα για αδικήματα που τους αποδόθηκαν μετά τα επεισόδια που είχαν σημειωθεί  κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ αντιεξουσιαστών και της εθνικιστικής οργάνωσης “Πατριωτική Κίνηση Καβάλας” στην πλατεία του Κήπου της Καβάλας κατά στην επέτειο των Ιμίων το 2014.

Οι δύο κατηγορούμενοι αντιμετώπιζαν τις κατηγορίες για για εγκληματική οργάνωση, διατάραξη της κοινής ειρήνης, ηθική αυτουργία για επικίνδυνη σωματική βλάβη, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς, οπλοφορία, οπλοχρησία, έκρηξη και κατοχή εκρηκτικών βομβών, κάποιες από αυτές κακουργηματικού χαρακτήρα.

Η πρόταση του Εισαγγελέα και η ποινή

Η πρόταση του Εισαγγελέα της Έδρας ήταν απαλλακτική για τον έναν από τους κατηγορουμένους ενώ πρότεινε την αθώωση του δεύτερου για κάποιες κατηγορίες και την καταδίκη του για κάποιες άλλες.

Η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ήταν σύμφωνη με την πρόταση και με ψήφους 7-0 απαλλάχθηκε πλήρως από τις κατηγορίες ο μικρότερος αδερφός, που αντιμετώπιζε κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, ενώ ο δεύτερος των κατηγορουμένων απαλλάχθηκε για κάποια από τα αδικήματα ΄και καταδικάστηκε με ψήφους 5 έναντι 2 για τα αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, της ηθικής αυτουργίας σε επικίνδυνη σωματική βλάβη και της ηθικής αυτουργίας σε οπλοφορία.

Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 ετών και 2 μηνών και η έφεση που άσκησε κατά της απόφασης έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το