Τη δωρεάν δορυφορική πρόσβασης ως μέτρο άμεσα υλοποιήσιμο προανήγγειλε ο  Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης κατά την παράδοση του χαρτοφυλακίου των Τηλεπικοινωνιών στο Νίκο Παππά.

Στη διάρκεια της τελετής που έγινε σε φιλικό κλίμα, ο Υπουργός Υποδομών σημείωσε ότι η πρόσβαση στο δορυφορικό δίκτυο για τους κατοίκους της ορεινής περιοχής της Θράκης είναι μια από τις τέσσερις πρωτοβουλίες που έχουν προετοιμαστεί ήδη στον τομέα αυτό, όπως η δωρεάν σύνδεση ίντερνετ για απομακρυσμένα νησιά και για πρωτοετείς φοιτητές αλλά και για άτομα με ειδικές ανάγκες ή από ευάλωτες κοινωνικές και κοινωνικές ομάδες.

Το πλαίσιο αυτό είχε περιγράψει ο ίδιος σε απάντησή του σε ερώτηση των βουλευτών Ξάνθης για την αντιμετώπιση του προβλήματος από την ανυπαρξία της Digea στις δύσβατες περιοχές της ορεινής περιοχής . Με τον τρόπο αυτό θα υπάρχει πρόσβαση σε όλα τα ελληνικά δημόσια και ιδιωτικά κανάλια, αν και όχι στα τοπικά, για την ώρα.

Το ζήτημα αυτό αναμένεται να επιλυθεί με την εφαρμογή του νέου χάρτη κέντρων εκπομπής που θα υποχρεωθεί – όπως έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση – να εφαρμόσει ο πάροχος επίγειου ψηφιακού σήματος και θα συμπεριλάβει όλη την ορεινή Θράκη.

ΜελλοντικάΚράτα το