Mε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η Νεολαία του κόμματος ανταποκρίνονται στο ανοιχτό κάλεσμα της ΚΕΕΡΦΑ για συμμετοχή στην αντιφασιστική διαδήλωση την ημέρα και ώρα εγκαινίων του νεοναζιστικού κόμματος της ΧΑ, το Σάββατο στις 5 μ.μ.

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις:

Της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ

Στις  5 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια των  νέων γραφείων, ορμητηρίων της Χρυσής Αυγής στην Ξάνθη, παρουσία του Γιάννη Λαγού.

Οι νεοναζιστική- εγκληματική ομάδα  επανεμφανίζεται στην πόλη μας και αυτό μόνο οργή μπορεί να προκαλέσει.

Η φασιστική συμμορία, που στρέφεται  εναντίον των αδύναμων , επιχειρεί να σπείρει το μίσος και τη μισαλλοδοξία στην κοινωνία.

Η απομόνωση κάθε νεοφασιστικής εκδοχής είναι χρέος όλων μας.

Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής με όποιο πρόσωπο ή προσωπείο και αν εμφανίζονται, είτε σαν παράταξη, είτε σαν οργάνωση, είτε ακόμα και σαν πολιτικό κόμμα που βάζει υποψηφιότητα στις εκλογές, υπερασπίζονται τη χιτλερική “λογική” της εξόντωσης των διαφορετικών, της “λογικής” που οδήγησε στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Οι πολίτες που διαπνέονται από αίσθημα κοινωνικής-πολιτικής και ιστορικής ευθύνης δεν μπορούν να αφήσουν τους σύγχρονους απογόνους των Ναζί να εκμεταλλευθούν τις δημοκρατικές κατακτήσεις προκειμένου -τελικά- να τις διαλύσουν.

“Γραφεία” γι’ αυτούς σημαίνει ορμητήριο συμμοριών για την τρομοκράτηση οικονομικών ή πολιτικών μεταναστών, αλλά και κατοίκων της περιοχής.

Δεν θα τους το επιτρέψουμε!

Το Σάββατο, 5 Νοέμβρη, στις 17:00 συμμετέχουμε στο Αντιφασιστικό συλλαλητήριο, στην Κ. Πλατεία.

Της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

xaΟύτε στη Ξάνθη, Ούτε Πουθενά

Στις 5 Νοέμβρη πραγματοποιούνται τα εγκαίνια των νέων γραφείων της Χρυσής Αυγής στα οποία θα παρευρίσκεται ο υπόδικος βουλευτής της Γιάννης Λαγός. Η επανεμφάνιση των νεοναζί στην πόλη μας σε συνδυασμό με τα εγκαίνια των γραφείων – ορμητήριου τους μόνο οργή μπορεί να μας προκαλέσει. Η Χρυσή Αυγή αποτελεί μια φασιστική συμμορία που ως υπερασπιστής μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, στρέφεται εναντίον των αδύναμων με κάθε τρόπο, χρησιμοποιώντας ως προκάλυμμα μια ψευδεπίγραφη αντισυστημική ρητορική. Αυτός είναι και ο λόγος της επανεμφάνισης τους στην Ξάνθη, θέλουν να σπείρουν το μίσος και τη μισαλλοδοξία στην κοινωνία, στοχεύοντας να διασπάσουν τα πληττόμενα κομμάτια της κοινωνίας (μειονότητα).

Εμείς όμως ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ. Δεν ξεχνάμε ούτε τις επιθέσεις κατά μεταναστών, ούτε τις επιθέσεις στην πόλη μας, ενάντια σε συνδικαλιστές, σε ανθρώπους της μειονότητας αλλά και σε κοινωνικούς χώρους. Κέντρο όλων αυτών των επιθέσεων αποτέλεσαν τα γραφεία των νεοναζί.

Όμως όπως και στο παρελθόν έχει αποδειχθεί περίτρανα οι δολοφόνοι της Χ.Α δεν έχουν καμία θέση στο νομό Ξάνθης. Η μεγάλη πορεία του 2013 αλλά και συνολικά η δράση του αντιφασιστικού κινήματος εκείνο το διάστημα είχε ως συνέπεια την εξαφάνιση των νεοναζί της Χ.Α και το κλείσιμο των γραφείων τους.
Να μην επιτρέψουμε οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα να ξαναβρούν χώρο στην πόλη μας. Κρίνεται για εμάς αναγκαίο κάθε δημοκρατικός πολίτης να αντισταθεί στην επανεμφάνιστη των φασιστών. Στις 5 Νοέμβρη να ενώσουμε τη φωνή μας και να δείξουμε πως οι νεοναζί δεν χωράνε στην Ξάνθη.

Για εμάς, η 5 Νοέμβρη οφείλει να αποτελέσει αφετηρία. Να αντισταθούμε στην φασιστική παρουσία στους χώρους δουλειάς, στους συλλόγους και τις σχολές μας, στα σχολεία και τις γειτονιές μας. Την στιγμή που οι φασίστες κάνουν την επανεμφάνιση τους στο Ωραιόκαστρο, στη Βόλβη, στο Κερατσίνι, στη Ξάνθη να τους δώσουμε μια δυναμική απάντηση, πως οι νεοναζί δεν έχουνε καμία θέση σε καμία πόλη της Ελλάδας.
Με βάση τη συλλογική μνήμη του λαού μας να αντισταθούμε ξανα στους απογόνους του φασισμού και του ναζισμού. Αυτούς που σε Ελλάδα και Ευρώπη κάνουν την επανεμφάνιση τους για να σπείρουν το μίσους στους καταπιεσμένους, τους κυνηγημένους, τους φτωχούς, τους πρόσφυγες.
Το Σάββατο 5 Νοέμβρη Αντιφασιστικό συλλαλητήριο | 17:00, Κεντρική Πλατεία

Κράτα το