Σε επίσημο τόνο δημοσιοποίησε την πρόθεσή του να διεκδικήσει τη θέση του Περιφερειάρχη στη διαδικασία της επόμενης Κυριακής ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς.

petrovitsΕρωτηθείς σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου δήλωσε ότι για λόγους ηθικής τάξης και ένδειξης σεβασμού στον εκλιπόντα Περιφερειάρχη δεν ανέφερε οτιδήποτε για το θέμα της διαδοχής όσο ο Γ. Παυλίδης έδινε τη μάχη του με την επάρατη νόσο.

Πλέον, ο Δ. Πέτροβιτς αναφέρει ότι θα διεκδικήσει την αρχηγία της παράταξης με γνώμονα την ενότητα και τη συνέχιση του έργου του Γ. Παυλίδη. Όπως αναφέρει, αυτός ήταν που τον έβαλε στην πολιτική και του ανέθεσε σημαντικά καθήκοντα από το 2010 μέχρι σήμερα όπως αυτό του υπαρχηγού την περίοδο της αντιπολίτευσης, του εκπροσώπου στην Επιτροπή των Περιφερειών της Ευρώπης αλλά και του Προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής.

Την Κυριακή η διαδικασία – Οι υποψηφιότητες

H “κούρσα” για τη διαδοχή του Περιφερειάρχη ξεκινά μετά την πρόσκληση που εκδόθηκε για την ειδική συνεδρίαση της παράταξης της πλειοψηφίας, στην Κομοτηνή όπου θα εκδηλωθούν και επίσημα οι υποψηφιότητες ενώ οι τόνοι, πλην εξαιρέσεων, είναι ιδιαίτερα ήπιοι.

Ήδη επίσημα ή μέσω διαρροών έχει γνωστοποιηθεί ότι στις εκλογές διεκδικούν τη θέση του Περιφερειάρχη οι 5 Αντιπεριφερειάρχες Δ. Πέτροβιτς, Χ. Μέτιος, Κ. Ζαγναφέρης, Θ. Μαρκόπουλος και Α. Πατακάκης.

papadopoulos-amoiridisΠαρότι δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση, δεδομένη είναι η υποψηφιότητα του εντεταλμένου Συμβούλου Τουρισμού Μιχάλη Αμοιρίδη από την Ξάνθη. Πιθανή επίσης είναι και μια υποψηφιότητα του Προέδρου του ΠΣ Κώστα Αντωνιάδη

Η πρόσκληση που εκδόθηκε από την Περιφέρεια

Η πρόσκληση που υπογράφει, βάσει Καλλικράτη, ο πρώτος πλειοψηφών της Πολυπληθέστερης περιφερειακής Ενότητας, Κωνσταντίνος Εξακουστός, αναφέρει:

Καλούμε, σε ειδική συνεδρίαση τους άμεσα εκλεγμένους Αντιπεριφερειάρχες και τα μέλη –
Περιφερειακούς Συμβούλους του Επιτυχόντος Περιφερειακού Συνδυασμού «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου «ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΑΥΛΙΔΗΣ», στον 1 ο όροφο του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης στην Κομοτηνή (πρώην Νομαρχία Ροδόπης), που βρίσκεται στη Λεωφόρο Δημοκρατίας 1, στις 30 Οκτωβρίου 2016 ημέρα Κυριακή και ώρα 12:00, με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης :

«Εκλογή Περιφερειάρχη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης , προς
πλήρωση της κενής Θέσης »

Κράτα το