Εκπρόσωποι από μεγάλους τουριστικούς πράκτορες από τη Ρωσία βρέθηκαν την Παρασκευή στην Ξάνθη και ξεναγήθηκαν στην περιοχή.
rossides-p-poliΗ αποστολή που ήρθε στο πλαίσιο συνεργασίας με τον ΕΟΤ, συνοδευόταν από τον εντεταλμένο σύμβουλο της Περιφέρειας ΑΜΘ για τον Τουρισμό, Μιχάλη Αμοιρίδη, επισκέφθηκε τον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης, το Μουσείο Σκιάς, την Παλιά Πόλη της Ξάνθης αλλά και άλλα σημεία ενδιαφέροντος, όπως η Λίμνη Βιστωνίδα και το μοναστήρι του Αγίου Νικολάου στο Πόρτο Λάγος και οι εντυπώσεις ήταν ιδιαίτερα θετικές.

Ο Μιχάλης Αμοιρίδης, σχολιάζοντας την επίσκεψη δήλωσε: Στα πλαίσια βελτίωσης της αναγνωρισιμότητας της Περιφέρειας ΑΜΘ, ακολουθώντας το Στρατηγικό Σχεδιασμό για τον τουρισμο που έχουμε εκπονήσει και στο πλαίσιο σειράς δράσεων, φιλοξενούμε σε συνεργασία με τον ΕΟΤ , Ρώσους τουριστικούς πράκτορες. Είναι δεδομένο και με επίσημα στοιχεία από την ΕΛΣΤΑΤ για το 2015 ότι η Περιφέρεια καταγράφει συνολικά ανοδική πλέον πορεία, μεγαλύτερη του εθνικού μέσου όρου.

Για την Ξάνθη ειδικότερα οι αφίξεις σε ξενοδοχεία αυξήθηκαν κατά 8%. Μας ενδιαφέρει να μας γνωρίσουν και να προσελκύσουμε νέους επισκέπτες . Οι Ρωσική αγορά έχει στοιχεία που μπορούν να δώσουν αποτελέσματα. Πέρα από το θερινό προϊόν μας ενδιαφέρει να αναδείξουμε το τρίπτυχο Φύση – Πολιτισμός – Ξεχωριστός χαρακτήρας Πόλεων. Οι εντυπώσεις των Ρώσων φίλων ιδιαίτερα για τη Ξάνθη είναι θετικές και θα δούμε τα αποτελέσματα σύντομα”rossides amoiridis-rossides-lagos