Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ξάνθης συζητήθηκε τη Δευτέρα η τροποποίηση της απόφασης για την Κανονιστική Απόφαση για την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων στην πόλη της Ξάνθης. Πρόκειται για την περιβόητη απόφαση, που έχει συζητηθεί  μετά τη μήνυση που κατέθεσε για αλλοίωση η αντιπολίτευση για τις αλλαγές που έγιναν σε σχέση με τις αποφάσεις και τα πρακτικά της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής αλλά και την ανακοίνωση της παράταξης Ανταμπούφη.

Όπως προέκυψε από τη συνεδρίαση, ο Δήμαρχος Ξάνθης, που προέδρευσε, επιμένει στις αρχικές ρυθμίσεις και έτσι η Επιτροπή αποφάσισε να διατηρήσει ως έχει τις προβλέψεις για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων από τη Στοά Νούση μέχρι την τράπεζα Eurobank, στην κεντρική πλατεία, αποκαθιστώντας τις ελλείψεις που υπήρχαν στο πρακτικό. Μάλιστα, διορθώνει και τις αλλαγές σε άλλη παράγραφο που είχε εντοπίσει η πλευρά Ανταμπούφη  Όπως υποστήριξε ο Δήμαρχος Χ. Δημαρχόπουλος αυτή ήταν η αρχική πρόθεση του Δήμου και από λάθος δεν συμπεριελήφθη στο επίμαχο πρακτικό.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την αντίδραση της αντιπολίτευσης και του Θανάση Ξυνίδη που υποστήριξε ότι με αυτή την τακτική η δημοτική αρχή επιβεβαιώνει την κατηγορία της παράταξής του και το περιεχόμενο της μήνυσης και ότι η άποψη αυτή διαψεύδεται στο ηχητικό πρακτικό της επίμαχης συνεδρίασης της Επιτροπής.

Επιμένει και για το Κυβερνείο η δημοτική αρχή

Στην ίδια συνεδρίαση  και στο ίδιο θέμα, η Επιτροπή αποφάσισε και για το άρθρο που αφορά στο Κυβερνείο και τη χρήση του κοινόχρηστου χώρου που βρίσκεται απέναντι από το κατάστημα. Η δημοτική αρχή επίσης εμμένει στην αρχική της απόφαση και προβάλει τη δική της αιτιολόγηση . Το θέμα ήρθε στην Επιτροπή καθώς  η Επιτροπή του Άρθρου 152 έχει δεχτεί την προσφυγή των επιχειρηματικών του Κυβερνείου για τη χρήση και έχει απορρίψει τον έλεγχο νομιμότητας της Κανονιστικής ως προς το συγκεκριμένο άρθρο.

Από την πλευρά του ο Θανάσης Ξυνίδης υποστήριξε ότι ο Δήμος θα πρέπει να εξηγήσει για ποιο λόγο παραχωρούσε το χώρο επί χρόνια και το αρνείται τώρα ενώ υπήρξε και διαμάχη μετά την άποψη που εξέφρασε ότι η δημοτική αρχή “θα πάρει και τα μέλη της Επιτροπής μαζί στο σκαμνί” δεχόμενος την αντεπίθεση των συμπολιτευόμενων ότι ειχειρεί να επηρρεάσει τα μέλη.

Τελικά, με αρκετούς αναπληρωματικούς από την παράταξη της δημοτικής αρχής στη σύνθεσή της, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ξάνθης ενέκρινε την εισήγηση του δημάρχου με τις ψήφους της πλειοψηφίας.