Για δεύτερη φορά το Επιμελητήριο της Ξάνθης εμφανίζεται εκτεθειμένο με μια διοργάνωσή του στην οποία γνωστοποιεί τη συμμετοχή κάποιου χωρίς να το γνωρίζει ο ίδιος.

Με Δελτίο Τύπου που απέστειλε το πρωί, ενημερώνει για την ημερίδα που διοργανώνει στις 16-10-16 , εμφανίζει το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ως συνδιοργανωτή και τον Πρύτανη Αθανάσιο Καραμπίνη ως ομιλητή. Λίγες ώρες αργότερα, το ΔΠΘ με ανακοίνωσή του διαψεύδει ότι υπάρχει κάποια εμπλοκή στην εν λόγω ημερίδα ή ότι πρόκειται να μιλήσει ο Πρύτανης, ο οποίος θα λείπει εξάλλου από την περιοχή.

Στην ανακοίνωσή του το Πανεπιστήμιο αναφέρει:

Από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ανακοινώνεται ότι στην Πρόσκληση-Πρόγραμμα το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα για την ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στην Ξάνθη στις 16/10/2016 με θέμα «Δυνατότητες αειφορικής ανάπτυξης της Θράκης», το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης αναφέρεται από λάθος ως ένας εκ των φορέων της διοργάνωσης. Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο αφενός δεν συμμετέχει στη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης, αφετέρου ο Πρύτανής του, ο Καθηγητής κ. Αθανάσιος Καραμπίνης που εμφανίζεται στο πρόγραμμα ως ομιλητής, δεν θα συμμετέχει στην ημερίδα. Σύμφωνα με το πρόγραμμά του άλλωστε, εκείνες τις ημέρες θα βρίσκεται εκτός Θράκης.

Για δεύτερη φορά εκτεθειμένοι !

Όπως είναι γνωστό, πριν από μερικούς μήνες, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου είχε συγκαλέσει σύσκεψη φορέων με τη συμμετοχή των τριών βουλευτών της Ξάνθης, χωρίς να το γνωρίζουν οι ίδιοι !

Όμως εντύπωση προκαλεί ότι η πρόσκληση που απέστειλε το Επιμελητήριο και αφορά μια ημερίδα αναπτυξιακού χαρακτήρα, παρουσιάζει επίσης ως διοργανωτές της Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών και και κάποιες “πατριωτικές” οργανώσεις της Θεσσαλονίκης όπως το  “δίκτυο εθνικής αφύπνισης ομάδα 21” και την “Ελληνική Επιστημονική Εταιρία”. Στην ίδια ημερίδα φέρονται να είναι επίσης διοργανωτές η Περιφέρεια και το Κέντρο Πολιτισμού.

Τέλος, ιδιαίτερη εντύπωση κάνει η, εμφανώς προσβλητική για το φορέα, εικόνα της πρόσκλησης με τον αντιαισθητικό και πρόχειρο σχεδιασμό.
%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%ce%ba%ce%bb%ce%b7%cf%83%ce%b7-1%ce%b7-%cf%8c%cf%88%ce%b7