Η σφοδρή κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ της επιχειρηματία που ανέλαβε το Δημοτικό Πάρκινγκ και του Δήμου Ξάνθης φαίνεται ότι προκαλεί απρόβλεπτες εξελίξεις.

Ενώ οι δύο πλευρές έχουν μεταφέρει τις διαφορές τους στις δικαστικές αίθουσες, οι πληροφορίες του Xanthi2.gr αναφέρουν ότι σύντομα η υπόθεση θα διερευνηθεί από τις ελεγκτικές αρχές και, πιθανότατα, και τη δικαιοσύνη.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, στην υπόθεση φέρεται να αναμένεται εμπλοκή του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης,  κυρίως σε ό,τι έχει σχέση με τη νομιμότητα του οικήματος και την παραλαβή του έργου μετά την ολοκλήρωσή του, σχεδόν, πριν από 20 χρόνια.

Απώλεια του φακέλου της οικοδομικής άδειας;

Άλλωστε για το θέμα φαίνεται να υπάρχει έγγραφο του Δήμου, μετά από σχετικό αίτημα, που κάνει λόγο για απώλεια του φακέλου της οικοδομικής άδειας, γεγονός που περιπλέκει ακόμη περισσότερο την κατάσταση, κυρίως ως προς την έκδοση οικοδομικής άδειας και την παραλαβή από πλευράς Δήμου του έργου, που είχε κοστίσει περίπου 300 εκατ. δραχμές το 1998.

Οικονομικοί Εισαγγελείς για τη διαχείριση

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν αποκλείεται να υπάρξει παρέμβαση και από οικονομικούς εισαγγελείς, προκειμένου να ελεγχθεί η οικονομική διαχείριση του πάρκινγκ, τα τελευταία χρόνια πριν την παραχώρησή του. Παραμένει άγνωστο τι θα μπορούσε να εντοπίσει μια τέτοια διερεύνηση αλλά σίγουρα όσα έχουν συμβεί με την παραχώρηση του πάρκινγκ έχουν ανοίξει τους “ασκούς του αιόλου”.