Μετά την ανακήρυξη του έτους 2017 ως έτος τουρισμού για την ΑΜ-Θ, στόχος του Περιφερειάρχη και των Συνεργατών του είναι να καταστεί η ΑΜ-Θ ως Τουριστικός Προορισμός Αριστείας, ενώ επίκειται και η σύσταση του φορέα για τον τουρισμό, αναφέρει η η ΕΡΑ Κομοτηνής που φιλοξένησε συνέντευξη  του εντεταλμένου Συμβούλου για θέματα Τουριστικής Ανάπτυξης, Μιχάλη Αμοιρίδη.

Όπως αναφέρει, στους στόχους της περιφέρειας συγκαταλέγεται και η επέκταση της τουριστικής περιόδου και για τους 12 μήνες, αξιοποιώντας και άλλα μοντέλα τουρισμού, όπως ο οικολογικούς, ο εναλλακτικός και ο πεζοπορικός.

«Ειδικά για τον πεζοπορικό τουρισμό η περιφέρεια σκοπεύει να καταγράψει έως το τέλος του χρόνου, ολόκληρη την διαδρομή της Εγνατίας οδού, στην έκταση της ΑΜ-Θ και να την εντάξει στις πεζοπορικές διαδρομές και ίσως να επεκταθεί και προς την Ήπειρο», σημείωσε ο κ.Αμοιρίδης.

Επι πλέον πρόσθεσε πως από το φθινόπωρο στα γεύματα της Αegean στα αεροπορικά της ταξίδια, θα προσφέρει μενού από γεύσεις της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.
Σε ότι αφορά το δεύτερο φεστιβάλ Εγνατία, δήλωσε πως ο κόσμος το αγκάλιασε και η περιφέρεια σκοπεύει να εντάξει το φεστιβάλ σε ευρωπαϊκά προγράμματα.
«Για να πετύχει ο τουριστικός τομέας στην ΑΜ-Θ, πέρα από τις δράσεις προβολής της περιοχής, τα προγράμματα κατάρτισης των εμπλεκομένων φορέων με τον τουρισμό, τη τοπική γαστρονομία, πρέπει να ενεργοποιηθεί η τοπική κοινωνία και ειδικά στη Ροδόπη», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Αμοιρίδης.