Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στη Σύρο την εβδομάδα που πέρασε το τριήμερο Εργαστήριο SYROS WORKSHOP για τις θρησκευτικές μειονότητες, τις προκαταλήψεις και την περιθωριοποίηση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, που διοργανώνεται από τη Συμβίωση-Σχολείο Πολιτικών Σπουδών του Συμβουλίου της  Ευρώπης στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Δήμο της Σύρου.

syros-3Στην τριήμερη διοργάνωση,  συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Αν. Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, πολιτικοί, εκπρόσωποι οργανώσεων και φορέων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, νομικοί, δημοσιογράφοι και ειδικοί σε θέμα διακρίσεων και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Καθιερώνεται το SYROS WORKSHOP

syros-1Στη διάρκεια του τριημέρου εργαστηρίου που καθιερώνεται πλέον στο νησί της Σύρου, συζητήθηκαν  οι σύγχρονες προκλήσεις που αναδεικνύονται στην Ελλάδα και το εξωτερικό για μια σειρά από περιθωριοποιημένες ομάδες του πληθυσμού, τα θεσμικά ζητήματα, οι τοπικές ιδιαιτερότητες,  οι πολιτικές και οι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και η Ευρώπη για τα ζητήματα αυτά.

Στους στόχους του εργαστηρίου ήταν, μεταξύ άλλων, η κατανόηση των ζητημάτων και οι επιπτώσεις τους,  τα ζητήματα που απασχολούν τη συζήτηση τοπικά, εθνικά και πανευρωπαϊκά, η κοινή δημιουργική σκέψη και συζήτηση, και άλλα ζητήματα.