Αθώους έκρινε για τα δύο από τα τρία αδικήματα τους 5 Σύριους πρόσφυγες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καβάλας, όπου εκδικάστηκε την Πέμπτη η υπόθεσή τους.

Το δικαστήριο έκρινε αθώους τους 5 κατηγορούμενος για τα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της οπλοφορίας και επέβαλε ποινή ενός έτους με αναστολή για αντίσταση, για το επεισόδιο που είχε σημειωθεί τον Ιούνιο στον καταυλισμό του Χαλκερού όπου φιλοξενήθηκαν τότε με ιρακινούς πρόσφυγες.
Η ποινή ήταν σύμφωνη με την πρόταση της Έδρας ενώ δεν αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου. Όλοι οι κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση.
prosfygew 1Από την πλευρά τους οι Σύριοι Πρόσφυγες,  δια του δικηγόρου Ξάνθης Γιάννη Πατζανακίδη που τους εκπροσώπησε , εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για την απόφαση.
Εξάλλου κατά τη διάρκεια της αγόρευσης ο Γιάννης Πατζανακίδης επεσήμανε το ασυνήθιστο γεγονός του πυροβολισμού που είχε σημειωθεί στη διάρκεια του επεισοδίου από  την Αστυνομία, προκειμένου να διαλυθεί η συμπλοκή μεταξύ προσφύγων διαφορετικών εθνικοτήτων.
Τέλος δεν παρέλειψε να επισημάνει τον πολιτικό χαρακτήρα της δίκης.