Μπορεί στη γενέτειρα της τη Δράμα, η  Άννα Κορακάκη, να μην στηρίχθηκε στις προσπάθειές της για την προετοιμασία της αλλά αυτό συνέβη στο Δαφνώνα της Ξάνθης για την Χρυσή Ολυμπιονίκη στη Σκοποβολή. 

To Σκοπευτήριο του Δαφνώνα

SIDIROPOULOS-MIXALISΣτο Δαφνώνα υπάρχει ένα από τα καλύτερα κλειστά σκοπευτήρια της χώρας, Ολυμπιακών προδιαγραφών, ανήκει στο Δήμο Ξάνθης, εγκαινιάστηκε το 2010 και κατασκευάστηκε με κονδύλια του προγράμματος ΕΛΛΑΔΑ 2004.

Όπως αναφέρει στο Xanthi2.gr ο Πρόεδρος του του Σκοπευτικού Ομίλου Δαφνώνα της Σταυρούπολης Ξάνθης, Μιχάλης Σιδηρόπουλος,  η Άννα Κορακάκη  πριν το 2014 έχει συμμετάσχει δύο φορές σε διασυλλογικούς αγώνες που έγιναν στο Δαφνώνα, τους οποίους φυσικά και κέρδισε.

Στη συνέχεια μετά από συνεννόηση του πατέρα και προπονητή της Τάσου, με τον τοπικό σκοπευτικό όμιλο, χρησιμοποιούσε το σκοπευτήριο για προπονήσεις αν και με μεγάλη δυσκολία, λόγω της απόστασης από τη Δράμα.

Παραχώρησαν δύο μεταχειρισμένα μηχανήματα στον πατέρα της Άννας

dafnonas-skop-7Τελικά, όπως αναφέρει ο Μ. Σιδηρόπουλος, συζήτησαν με την αθλήτρια και τον πατέρα της και παραχώρησαν δύο παλιά μηχανήματα επαναφοράς στόχων, τα οποία δεν χρησιμοποιούνταν στο σκοπευτήριο. Αυτά εγκαταστάθηκαν στο πρόχειρο -πολυσυζητημένο- προπονητήριο που έστησε ο Τάσος Κορακάκης στη Δράμα.

Έτσι με τις έστω υποτυπώδεις υποδομές η νεαρή αθλήτρια μπορούσε να προπονείται στη Δράμα, όταν διέμενε στη γενέτειρά της, και δεν ήταν αναγκασμένη να μετακινείται μέχρι το Δαφνώνα.

Οι άνθρωποι στο Δαφνώνα δηλώνουν υπερήφανοι γιατί  “τουλάχιστον εμείς, παρείχαμε κάθε δυνατή στήριξη και διευκόλυνση που άξιζε η νεαρή αθλήτρια, πριν τη διάκριση στους Ολυμπιακούς”, όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του Σκοπευτικού Ομίλου.