Στα δικαστήρια βρέθηκαν συγγενείς από χωριό της Ξάνθης λόγω διαφορών που δημιουργήθηκαν μεταξύ τους για οικονομικούς λόγους.

Συγκεκριμένα, στο Μονομελές Πλημελειοδικείο βρέθηκε πριν λίγες ως κατηγορούμενος, 55χρονος επιχειρηματίας από χωριό της Ξάνθης, κατηγορούμενος για πλαστογραφία συναλλαγματικών στο όνομα ξαδέρφης της συζύγου του, ύψους 5.000 ευρώ.

Η συναλλαγματική είχε χρησιμοποιηθεί τo 2010, όταν ξέσπασε η κρίση, ως εγγύηση σε αλληλόχρεο λογαριασμό τράπεζας (“πλαφόν” σε “κεφάλαιο κίνησης”) που διατηρούσε το αντρόγυνο για την επιχείρησή του προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα οικονομικά προβλήματα που δημιοργήθηκαν από την κρίση, τακτική που εφαρμόστηκε πολλές φορές και στο όνομα τουλάχιστον 7 ατόμων.

Σε δύσκολη θέση η ξαδέρφη

Όμως το δικαστήριο που καταδίκασε τον 55χρονο έκρινε ότι στις συναλλαγματικές είχε πλαστογραφηθεί η υπογραφή της συγγενούς που τον μήνυσε, χωρίς τη συγκατάθεσή της Όπως ανέφερε μάλιστα η ενάγουσα, τόσο η ίδια όσο και τα υπόλοιπα θύματα της υπόθεσης αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί όταν ειδοποιήθηκαν απο την τράπεζα ότι έχουν οφειλές, μόλις έληγε η κάθε συναλλαγματική ενώ, όπως προσθεσε, έπεσε από τα σύννεφα και ήρθε σε δύσκολη θέση με τη μήνυση, λόγω της συγγένειας.

Στο δικαστήριο κατέθεσε και ένας γνωστός του δράστη που υποστήριξε ότι έπεσε επίσης θύμα της ίδιας πρακτικής ενώ όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία σε κάποια από τα 7 άτομα που ενέπλεξε ο επιχειρηματίας, μεταξύ των οποίων και ο ίδιος, συμφώνησε και κατέβαλε κάποια χρήματα σε δόσεις αλλά δεν κατάφερε να τους εξοφλήσει ολοσχερώς.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι βρίσκονται πια στον “Τειρεσία”

Στο δικαστήριο κατέθεσε και η σύζυγος που ανέφερε ότι είχαν ιδιαίτερα στενή σχέση με την ξαδέρφη της και τη θεωρούσε δικό της άτομα ενώ ισχυρίστηκε ότι είχε τη συγκατάθεσή της για την έκδοση των συναλλαγματικών, κάτι που όμως δεν δέχτηκε το δικαστήριο. Ο επιχειρηματίας δικάστηκε και για άλλη υπόθεση με άλλον μηνυτή, λίγες μέρες αργότερα.

Η επιχείρηση πάντως έκλεισε και έτσι η κατάσταση παραμένει δύσκολη τόσο για τον επιχειρηματία που είναι πια άνεργος όσο και για όσους βρέθηκαν μπλεγμένοι, οι οποίοι αναγκάστηκαν να εξοφλήσουν μόνοι τους, ή τους κατασχέθηκαν αγροτικές επιδοτήσεις από την τράπεζα. Όλοι πάντως, έκτοτε βρίσκονται στον Τειρεσία !