Τις απαντήσεις των εμπλεκομένων αναζήτησε το xanthi2.gr μετά την καταγγελία κατοίκων του Ευμοίρου για τη διακοπή της λειτουργίας του Αγροτικού Ιατρείου,  λόγω έλλειψης μελανιού, την Τρίτη.

Καταρχάς στο θέμα παρενέβη ο Δήμος Ξάνθης καθώς την περασμένη εβδομάδα είχε προβεί στην προμήθεια μελανιών προκειμένου να διευκολυνθεί η συνταγογράφηση και να μην ταλαιπωρηθούν οι κάτοικοι του οικισμού.

Έγιναν συνταγογραφήσεις μέχρι τη 1 μ.μ.

Από την πλευρά τους οι υπεύθυνοι του Κέντρου Υγείας Αβδήρων, όπου υπάγεται διοικητικά το Αγροτικό Ιατρείο, σημειώνουν ότι πράγματι υπήρξαν προβλήματα τον τελευταίο καιρό με την έλλειψη υλικού αλλά αναφέρουν ότι την Τρίτη έγιναν συνταγογραφήσεις αλλά και εξετάσεις ασθενών, τουλάχιστον μέχρι τη 1 μ.μ., όταν η υπεύθυνη γιατρός έπρεπε να αναχωρήσει για τα Άβδηρα, όπου είχε εφημερία και ενδεχομένως κάποιοι κάτοικοι να μην πρόλαβαν.

Όμως σημειώνουν ότι, γενικότερα, από την εποχή που τα Κέντρα Υγείας είχαν διαχωριστεί από τα Νοσοκομεία και υπάγονται στην πρωτοβάθμια περίθαλψη μαζί με τα ΠΕΔΥ, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα προμηθειών, ειδικά στη Θράκη, όπου είναι υποχρεωμένα να αναμένουν τις προμήθειες που κάνει κεντρικά η ΔΥΠΕ και δεδομένης της απροθυμίας των προμηθευτών. Παράλληλα αναφέρουν ότι το σοβαρότερο πρόβλημα είναι στις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό καθώς το Eύμοιρο, που ανήκει στο Περιφερειακό Ιατρείο της Εξοχής είναι χωρίς γιατρό εδώ και καιρό και καλύπτεται από άλλους γιατρούς.

Γενικότερα,  οι υπεύθυνοι αντικρούουν τις καταγγελίες και περιγράφουν με μελανά χρώματα την κατάσταση και τις δυνατότητές τους να καλύπτουν όλες τις υποχρεώσεις, ζητώντας να αντιληφθεί το κοινό και οι αρμόδιοι την κατάσταση που επικρατεί . Όσον αφορά στα υλικά αναμένεται το επόμενο διάστημα να έχουν προχωρήσει οι κεντρικές προμήθειες και να αποσυμφορηθεί η κατάσταση και οι βασικές ελλείψεις που καταγράφονται.