Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Φεστιβάλ ΑΕΙ της ΚΝΕ στο χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής(ΠΡΟΚΑΤ) της Ξάνθης , το Σάββατο 18 Ιούνη.

To Φεστιβάλ άνοιξε η Μαρία Χριστοδουλέα, μέλος του Σ.Π της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης της ΚΝΕ. Όπως ανέφερε « Αγώνας, Γνώση, Τόλμη, Αντοχή! Αυτά τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει η επαναστατική νεολαία του ΚΚΕ, για να ανταπεξέλθει στον μεγάλο σκοπό της επαναστατικής αλλαγής της κοινωνίας, είναι τα χαρακτηριστικά που ταιριάζουν σε κάθε παιδί της εργατικής τάξης.»

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με μουσικό-αφηγηματικό αφιέρωμα στο λαϊκό και αντάρτικο τραγούδι την περίοδο του εμφυλίου. Ακούστηκαν τραγούδια όπως το «Σαν απόκληρος γυρίζω» της Σ. Μπέλλου, το «Μαλλιά Σγουρά» του Π. Πανδή καθώς και μαρτυρίες ανταρτών για την περίοδο 1946-1949.

Ακολούθησε ομιλία-συζήτηση  «1946-2016.  ΔΣΕ, η κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης στην Ελλάδα τον 20ο αιώνα, διδάγματα για το σήμερα» με τη Σούλα Βλισίδου, μέλος του Γ.Π. Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης του ΚΚΕ. Ανάμεσα σε άλλα τόνισε την ανάγκη η νεολαία να μάθει την ιστορία του λαού της και να μελετήσει τα  συμπεράσματα που μας αφήνει αυτός ο ηρωικός αγώνας για το σήμερα.

Στη συνέχεια προβλήθηκε απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ της Αλίντας Δημητρίου «Η ζωή στους βράχους».

Το φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με  συναυλία από φοιτητικό συγκρότημα και cocktail party.

Στο χώρο υπήρχαν:

-Έκθεση για το ΔΣΕ

-Περίπτερο «Η θέση του ΚΚΕ για την Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση»

-Περίπτερο « Ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά.»

-Βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής

– Χώρος συμμετοχής για το 25ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο