Πρωτόγνωρες ήταν οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης λίγο πριν τη λήξη της συνεδρίασης και ενώ είχαν αποχωρήσει οι δημοσιογράφοι.

Τα σοβαρά περιστατικά ξεκίνησαν γύρω στις 11 το βράδυ. Είχε προηγηθεί απάντηση του Προέδρου της ΔΕΥΑΞ Μ. Σδρέβανου σε ερώτηση της αντιπολίτευσης για τις δαπάνες της επιχείρησης με τον κ. Σδρέβανο να υπεραμύνεται της διοίκησής του, αφήνοντας σαφείς αιχμές για απευθείας αναθέσεις στην ασφάλιση οχημάτων τα προηγούμενα χρόνια, κάτι που φωτογράφισε ευθέως τον προκάτοχό του Μ. Τσέπελη, όπως εντόπισε και η αντιπολίτευση.

Ενώ ο Μ. Τσέπελης είχε αποχωρήσει νωρίτερα, επανήλθε στο Δημαρχείο λίγα λεπτά μετά και πριν λήξει η συνεδρίαση ζήτησε το λόγο επί προσωπικού. Επιτεθηκε στον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ λέγοντας ότι δεν υπάρχουν αναθέσεις στις χρονιές που ανέφερε αλλά διαγωνισμοί και ρώτησε με ποια λογική επιχείρησε να κατηγορήσει τον ίδιο, ενώ ανήκουν στην ίδια παράταξη. Όπως είπε, μεταξύ άλλων “Συγκρίνεις τη δική σου περίοδο με τη δική μου αλλά στη δική μου περίοδο έγιναν μια σειρά από έργα, τα δικά σου έργα ποια είναι;”

DIMOTIKO SYMPOLITEFSIΟι τόνοι ανέβηκαν πάρα πολύ έντονα σε αυτή την εμφύλια σύγκρουση ενώ ο Μ. Τσέπελης στη συνέχεια άσκησε κριτική και στον Αντιδήμαρχο Θ. Ηλιάδη, ο οποίος είχε οριστεί τότε Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΞ λέγοντας:  “Εσύ που ήσουν τότε, δεν υπέγραφες και εσύ όλες τις δαπάνες; Δεν κατάλαβες ότι η κριτική αφορά και σένα;” με την κατάσταση να οδηγείται στα άκρα και τα υπόλοιπα μέλη της παράταξης της πλειοψηφίας να μην παρεμβαίνουν στη σοβαρή διαμάχη που ξέσπασε !

Απειλήθηκαν επεισόδια μεταξύ Σδρέβανου – Φανουράκη

Όμως τα πνεύματα οξύνθηκαν ακόμη πιο επικίνδυνα, αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης όταν απειλήθηκαν ακόμη και επεισόδια. Σύγκρουση δημιουργήθηκε μεταξύ Μ. Σδρέβανου και Μ. Φανουράκη για όσα είχαν προηγηθεί στο δημοτικό συμβούλιο με τον  Μ. Σδρέβανο να κουνάει το χέρι του μπροστά στο σύμβουλο της αντιπολίτευσης και εκείνον να το πιάνει και να του απαντά ότι δεν του επιτρέπει να μιλά σε αυτό τον τόνο.

DIMOTIKO ANTIPOLIΤα πνεύματα ηρέμησαν προσωρινά με παρέμβαση και των υπολοίπων, όπως και του Δημάρχου, ο οποίος συνέχισε την αντιπαράθεση με τον Μ. Φανουράκη εκτιμώντας ότι εκείνος ειδοποίησε το Μ. Τσέπελη για όσα ειπώθηκαν σε βάρος του που είχε σαν αποτέλεσμα  να επιστρέψει και τη Μ. Φανουράκη να απαντά ότι δεν τηλεφώνησε στον πρώην Αντιδήμαρχο και ότι δεν είναι κάτι για το οποίο θα έπρεπε να απολογηθεί.

Η κατάσταση ήταν έκρυθμη και αποκλιμακώθηκε μετά από λίγο αλλά ήταν το ταραχώδες κλείσιμο μιας ιδιαίτερα έντονης και μαραθώνιας συνεδρίασης.