Προσφυγή εναντίον της απόφασης της Περιφέρειας για την ανάκληση της άδειας του Δημοτικού Πάρκινγκ κατέθεσε στις 10 Μαΐου ο Δήμος Ξάνθης.

Η απόφαση του Περιφερειάρχη είχε ληφθεί τη Μεγάλη Εβδομάδα και ανακαλεί τη βεβαίωση νόμιμης λειτουργίας του σταθμού αυτοκινήτων, ο οποίος διαχειρίζεται από την ιδιώτη που έχει πάρει το σχετικό διαγωνισμό, μετά την ανάκληση του πιστοποιητικού πυροπροστασίας από την Πυροσβεστική και την αυτοψία υπαλλήλων της Διεύθυνσης Μεταφορών για ελλείψεις στις μηχανολογικές εγκαταστάσεις.

Ο Δήμος προσέφυγε στις 10 Μαΐου ενώπιον του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης εναντίον της απόφασης και πραγματοποίησε έκτακτη κατεπείγουσα συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Παρασκευή προκειμένου να εγκρίνει τις σχετικές ενέργειες της δικηγόρου του Δήμου.

Κατηγορίες της αντιπολίτευσης

Στη συνεδρίαση το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία και τις αρνητικές ψήφους της αντιπολίτευσης που κατηγορεί τη δημοτική αρχή ότι πρώτα προσέφυγε και μετά ζήτησε την έγκριση της Επιτροπής ενώ σημειώνουν ότι μια μέρα πριν, στις 9 Μαίου, υπήρχε συνεδρίαση της Επιτροπής και συνάντησή τους, χωρίς να ενημερωθούν. Από την πλευρά της η δημοτική αρχή επικαλέστηκε φόρτο εργασίας.