Εξιχνιάσθηκαν ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, μια (1) απάτη και τρεις (3) απόπειρες απάτης σε βάρος ημεδαπών, που διαπράχθηκαν, χθες (24-5-2016) στην πόλη της Δράμας.

Συνελήφθη χθες (24-5-2015) το απόγευμα, στη Δράμα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, από τους παραπάνω αστυνομικούς, 50χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτες. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει τουλάχιστον ακόμη τρεις (3) συνεργούς του, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται.

Συγκεκριμένα, χθες το πρωί, άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες επικοινώνησαν τηλεφωνικά με 60χρονη ημεδαπή, στην οποία παρουσιάστηκαν ως αστυνομικοί και προφασιζόμενοι ότι η κόρη της ενεπλάκη σε θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα, της ζήτησαν να καταβάλει χρηματικό ποσό, προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη.

Κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, προκειμένου να επιτύχουν την εξαπάτηση της 60χρονης, άγνωστη δράστιδα προσποιήθηκε την κόρη της, η οποία την παρακαλούσε για βοήθεια, καταφέρνοντας με αυτό τον τρόπο να την πείσουν να παραδώσει το χρηματικό ποσό των 15.000 ευρώ σε συνεργό τους, που θα μετέβαινε στην οικία της.

Ακολούθως, η 60χρονη αντιλαμβανόμενη την προσπάθεια εξαπάτησής της ειδοποίησε τις αστυνομικές αρχές, με αποτέλεσμα, λίγη ώρα αργότερα, οι αστυνομικοί να συλλάβουν τον 50χρονο, ο οποίος μετέβη στην οικία της για την παραλαβή του συμφωνηθέντος χρηματικού ποσού.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε επίσης ότι οι δράστες, την ίδια ημέρα, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν ακόμη τρεις (3) ημεδαπούς, ηλικίας 77, 71 (άντρες) και 65 (γυναίκα) ετών, στη Δράμα, χωρίς όμως να τα καταφέρουν, καθόσον οι απατηλές προθέσεις τους έγιναν αντιληπτές.

Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που χρησιμοποίησε ο 50χρονος, προκειμένου να μεταβεί στην πόλη της Δράμας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.