Συνέχεια στην υπόθεση των γραφείων της παράταξής της στο κτίριο του παλιού Δημοτικού Ωδείου, δίνει η παράταξη Κοινωνία Δημοτών.
Με ανακοίνωσή της παράταξη Ξυνίδη, αναφέρει:

Πριν λίγες ημέρες ιδιαίτερα εξοργισμένοι ανακαλύψαμε ότι άγνωστοι εισήλθαν στα γραφεία της παράταξής μας, στη Γ.Σταύρου, παραβίασαν τον ιδιωτικό μας χώρο, κατέστρεψαν, αφαίρεσαν και εξαφάνισαν αρχεία μελών και φίλων της παράταξης, παραβίασαν τα προσωπικά τους δεδομένα, εξαφάνισαν τα δεδομένα του ταμείου της παράταξης.

Μόλις έγινε αντιληπτό το γεγονός αυτό και με δεδομένο ότι ο χώρος είναι ιδιοκτησία του Δήμου Ξάνθης και μας έχει παραχωρηθεί, θέσαμε το θέμα προ ημερήσιας διάταξης, με ερώτημα προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, εάν γνωρίζει κάτι.

Η αντίδραση ήταν ακαριαία και διαβεβαιώθηκε προς εμάς ότι κανείς δεν επέτρεψε εκ μέρους του Δήμου να εισέλθει στο χώρο φυσικό ή νομικό πρόσωπο. Το ίδιο κάναμε με τους συμβούλους μας και στη χθεσινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής οπότε και προς τιμήν του ο κ.Δήμαρχος (όπως είχε κάνει και στο δημοτικό συμβούλιο) δήλωσε ότι είναι μία πολύ σοβαρή καταγγελία αυτή που κάναμε και θα ερευνηθεί και από τη πλευρά του το θέμα.

Σημειώνουμε ότι στο χώρο αυτό, είχε πρόσβαση μόνο η παράταξή μας, κλειδιά είχαμε μόνον εμείς και κανείς άλλος, τα έπιπλα και ο εξοπλισμός ανήκουν στη παράταξή μας, εκεί φυλάσσονταν το σύνολο των αρχείων μας, εγγράφων και ηλεκτρονικών, και δικαίωμα εισόδου είχαν κατά παραχώρησή μας, μόνον υπάλληλοι των παρακείμενων γραφείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για χρήση του ψυγείου μας.

Πέρασαν 48 ώρες και δεν εμφανίσθηκε κανείς να αναλάβει την ευθύνη των παράνομων αυτών πράξεων.

Σήμερα μάθαμε τον συνεργό και ηθικό αυτουργό. Κορυφαίος θεσμικός του Δήμου Ξάνθης, με τέχνασμα έκανε αντικλείδι από το κλειδί μας που κατείχαν οι υπάλληλοι της πρωτοβάθμιας και το έδωσε στα πρόσωπα που είναι οι φυσικοί αυτουργοί των απαράδεκτων, παράνομων πράξεων.

Τον ξέρουμε τον ένοχο.

Και την αιτία ξέρουμε.

Τον καλούμε μέσα σε 24 ώρες, ανήμερα της 21ης Απριλίου, που εκφράζει σαν μέρα τέτοιες πρακτικές, να ζητήσει συγγνώμη και να κατονομάσει τους φυσικούς αυτουργούς – συνεργούς του και να πει δημόσια σε ποιους έδωσε το αντικλείδι και επέτρεψε να κάνουν τις πράξεις αυτές.

Αν μέχρι αύριο δεν το πράξει θα τον κατονομάσουμε, θα τον καταγγείλουμε στη δικαιοσύνη και θα προβάλουμε τις δηλώσεις του στο δημοτικό συμβούλιο της 18ης Απριλίου για να τον παραδώσουμε στη δημόσια χλεύη.