Απορρίφθηκε από την αρμόδια επιτροπή καταλληλότητας, το  οικόπεδο που έχει αποφασίσει να αγοράσει ο Δήμος στην περιοχή Λαχανοκήπων για την ανέγερση σχολικής μονάδας για το Δροσερό.


Η απόρριψη φαίνεται να οδηγεί σε ναυάγιο τη λύση του πολυσυζητημένου οικόπεδου, για το οποίο η αντιπολίτευση κατηγορεί τη δημοτική αρχή, και να ανοίγε νέο κύκλο κριτικής και αντιπαράθεσης.

Μελισσόπουλος : “Άνθρακες ο θησαυρός”

Σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής των “4” της αντιπολίτευσης Σάββας Μελισσόπουλος, σημειώνει:

“Με ψήφους 4-1 η θεσμοθετημένη «ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ» έκρινε ως ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ για ανέγερση Σχολείου το περιβόητο οικόπεδο 5,5 στρεμμάτων που ήθελε να αγοράσει ο Δήμος Ξάνθης στην περιοχή Πετρελαιαποθηκών.

Οικόπεδο αρχικής εκτιμώμενης αξίας αγοράς 1.000.000 ευρώ και πλέον !!!

Το βασικό σκεπτικό της απόφασης ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ ήταν – σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ – οι λόγοι ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ αφού βρίσκεται πλησίον κεντρικού δρόμου ταχείας κυκλοφορίας (Λεωφόρος Στρατού) και επίσης κοντά σε σιδηροδρομική γραμμή.

Για την αγορά του οικοπέδου στη συγκεκριμένη περιοχή είχαμε εκφράσει την αντίθετη γνώμη μας, αφού ως εκπαιδευτικοί που υπηρετήσαμε μάλιστα και σε θέσεις ευθύνης γνωρίζαμε από πρώτο χέρι τόσο για την ακαταλληλότητα της περιοχής αφού δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για να κτισθεί εκεί Σχολείο, όσο και τις εκπαιδευτικές αναγκαιότητες των παιδιών της περιοχής του Δροσερού.

Αποδείχθηκε τελικά ότι είχαμε δίκιο.

Το Δροσερό χρειάζεται σήμερα νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις αρχικά για το Δημοτικό Σχολείο, σε οικόπεδο μέσα στον οικισμό και όχι μακριά από αυτόν.
Αυτό άλλωστε διατύπωσε έγκαιρα και ο πιο ειδικός της υπόθεσης, ο σημερινός Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης ΑΜΘ κ. Κώστας Μπαντίκος.
Η έντονη επιμονή του Δημάρχου για τη συγκεκριμένη αγορά οικοπέδου τελικά δεν πέρασε από την Επιτροπή Καταλληλότητας και έτσι δυστυχώς για εκείνον – και για άλλη μια φορά – αποδείχθηκε…«άνθρακες ο θησαυρός»…”