Καθώς αναστέλλονται οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις σε ανοιχτούς χώρους, με απόφαση της κυβέρνησης, μοιραία, πλήττονται και οι χριστουγεννιάτικες εκδήλωσεις που είχαν προγραμματιστεί από το Δήμο Ξάνθης για τα Χριστούγεννα. 

Τα νέα υγειονομικά μέτρα, με στόχο την ανάσχεση της διασποράς της πανδημίας, κατά την περίοδο των γιορτών, ανακοίνωσε, η κυβέρνηση και ισχύουν από τις 24 Δεκεμβρίου, στις 6 το πρωί και μέχρι τις 2 Ιανουαρίου 2022. Μεταξύ αυτών  είναι και η ματαίωση των μαζικών εορταστικών εκδηλώσεων σε ανοιχτούς χώρους, που πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα σε όλους τους Δήμους.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, ο Δήμος Ξάνθης αποφάσισε την αναστολή των εορταστικών εκδηλώσεων που διοργανώνονται από το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου, από αύριο, Παραμονή Χριστουγέννων και μέχρι τις 2 Ιανουαρίου 2022.

Το μέτρο περιλαμβάνει και τα κάλαντα στο Δημαρχείο, στις 24 και στις 31 Δεκεμβρίου.

Ο Δήμος Ξάνθης αναφέρει σχετικά:

Υπενθυμίζουμε στους συμπολίτες μας, ότι από αύριο στις 6 το πρωί ισχύουν τα εξής:

  1. Ματαίωση όλων των μαζικών εορταστικών εκδηλώσεων σε ανοικτούς χώρους
  2. Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Το μέτρο αφορά και τους κλειστούς χώρους, όπως γυμναστήρια, εστιατόρια και εκκλησίες.
  3. Υποχρεωτική χρήση μάσκας αυξημένης προστασίας KN95 ή διπλή στα σούπερ μάρκετ και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
  4. Στους επισκέπτες που εισέρχονται στην Ελλάδα -πέραν των ήδη υφιστάμενων προβλέψεων (PCR 72 ή Rapid 24 ωρών)- απευθύνεται ισχυρή σύσταση να επαναλάβουν το τεστ την 2η και την 4η ημέρα από την είσοδό τους στη χώρα.
  5. Ισχυρή σύσταση για self test όσο δυνατόν περισσότερο είναι δυνατόν πριν από κάθε κοινωνική εκδήλωση. Ειδικά τα νέα παιδιά πρέπει να προσέξουν μετά την έξοδό τους να προσέξουν τις επαφές τους με τους ηλικιωμένους.

Ο Δήμος Ξάνθης

Υπογραμμίζει την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, που εξακολουθεί να αποτελεί το ισχυρότερο όπλο κατά της πανδημίας

Καλεί τους δημότες του να παραμείνουν ψύχραιμοι και παράλληλα να γιορτάσουν αυτές τις ημέρες τηρώντας πιστά τα Μέτρα Ατομικής Προστασίας, όπως ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση

Υπενθυμίζει ότι δωρεάν ράπιντ τεστ διενεργούνται και αυτήν την εβδομάδα των Χριστουγέννων (20-24/12/2021), από τις 8:30 έως τις 14:00, στο φουαγιέ του Δημοτικού Αμφιθεάτρου Ξάνθης και θα συνεχιστούν με τον ίδιο προγραμματισμό και την επόμενη εβδομάδα (27-31/12/2021). Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν το ΑΜΚΑ τους και να φέρουν μαζί τους το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας.

Εντείνει τις προσπάθειες, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του και σε συνεργασία με την 4η ΥΠΕ, τον ΕΟΔΥ, την Πολιτική Προστασία και τις συνεπικουρούμενες αρμόδιες αρχές, για τη μέριμνα των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων της περιοχής μας και την απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου.