Με την ευχή … να παραμείνουν αχρείαστοι, η γαλακτοβιομηχανία ΟΛΥΜΠΟΣ προχώρησε στη χορηγία δεκαοχτώ απινιδωτών, τελευταίας τεχνολογίας, σε σχολικά συγκροτήματα των νομών Λάρισας, Τρικάλων και Ξάνθης, στις περιοχές εκείνες όπου ο όμιλος διαθέτει παραγωγικές μονάδες.

Η επιλογή των σχολείων έγινε σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κάθε νομού, με βασικά κριτήρια τον πληθυσμό των μαθητών του σχολείου αλλά και την απόσταση κάποιων περιφερειακών σχολικών μονάδων από το νοσοκομείο της περιοχής.

Ο απινιδωτής είναι μια ιατρική συσκευή η οποία, σε συνδυασμό με καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, μπορεί να ανατάξει μια θανατηφόρα καρδιακή αρρυθμία και να σώσει τη ζωή ενός ανθρώπου.

Οι παραδόσεις των συσκευών, που συνοδεύονται από επιτόπια εκπαίδευση, ξεκίνησαν την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2021 από την Ξάνθη, ακολούθησε την Τετάρτη η πόλη των Τρικάλων, και πρόκειται να ολοκληρωθούν την Τρίτη 11 Ιανουαρίου με τη Λάρισα.

Σε ευχαριστήρια επιστολή του ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης Χρήστος Ιωαννίδης, αναφέρει:

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΣ-ΕΠΙΣΤΟΛΗ