Το μεσημέρι της Τετάρτης ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλης Ξάνθης Αρχιμανδρίτης Σωφρόνιος Γκουτζίνης επισκέφθηκε, μετά από προγραμματισμένο ραντεβού, το Εμβολιαστικό Κέντρο του Νοσοκομείου Ξάνθης και εμβολιάσθηκε με την τρίτη δόση του εμβολίου της PFIZER-Bio Tech.

Κατά την έξοδό του κάλεσε όλους τους κληρικούς να εμβολιαστούν υπενθυμίζοντας και  την ευθύνη που φέρουν, ως δημόσια πρόσωπα στις ενορίες τους. Η κίνηση αυτή προσλαμβάνει ιδιαίτερη σημασία καθώς πριν από λίγες μέρες ανιχνεύτηκε θετικός ο Μητροπολίτης Ξάνθης, ο οποίος όμως πέρασε με πολύ ήπια συμπτώματα τη νόσο καθώς είναι εμβολιασμένος.

Η δήλωση του Πρωτοσύγκελου της Ξάνθης:

“Όπως βλέπετε δεν πάσχω από κορωνοϊό. Σήμερα με την χάρη του Θεού έλαβα την τρίτη δόση του εμβολίου της PFIZER-Bio Tech. Κατά την άσκηση των ιερατικών, ποιμαντικών και διοικητικών μας καθηκόντων εμείς οι ιερείς διαρκώς συναναστρεφόμαστε με τον λαό της περιοχής μας. Ως χριστιανός θεωρώ ότι είναι καθήκον μου να προστατέψω πρώτα τους ανθρώπους με τους οποίους συναναστρέφομαι και δευτερευόντως τον εαυτό μου.

Για τον λόγο αυτό από την πρώτη στιγμή στήριξα την προσπάθεια του εμβολιασμού εμπράκτως. Άλλωστε τα οφέλη του εμβολιασμού έχουν φανεί πρόσφατα και σε τοπικό επίπεδο, δεδομένου ότι πολλοί εμβολιασμένοι συνάνθρωποί μας, παρότι προσεβλήθησαν από τον ιό, πέρασαν την ασθένεια με ήπια ή και χωρίς καθόλου συμπτώματα.

Ως Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως καλώ τους αδελφούς κληρικούς ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΘΟΥΝ, διότι αποτελούν δημόσια πρόσωπα και φέρουν ευθύνη έναντι των ενοριτών τους και όλης της τοπικής κοινωνίας”