Η Π.Ε. Ξάνθης, στο πλαίσιο του φεστιβάλ «ΘΡΑΚΙΚΟ ΠΕΛΑΓΟΣ», διοργανώνει τις παρακάτω εκδηλώσεις:

1. Μουσική παράσταση με το μουσικό συγκρότημα MESOGEIOS που θα διεξαχθεί στο λιμάνι του Πόρτο Λάγους την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021 στις 20:30.
Η Άσπα Μαυρίδου στο τραγούδι και ο Χρήστος Δίγκας στο πιάνο, υποστηρίζουν ένα διεθνές
πολύγλωσσο ρεπερτόριο, σημαντικό μέρος του οποίου αντλεί από τη ρεμπέτικη και παραδοσιακή μουσική και διασκευάζεται – με original διασκευές – που έχουν έντονο το στοιχείο της jazz και ακολουθούν ρυθμούς Latin, Bossa, Swing και Samba.

2. Δίωρες εκδρομές με Ιστιοπλοΐκό, οι οποίες θα εκκινούν από το λιμάνι των Αβδήρων. Η δράση θα πραγματοποιηθεί κατά τις ημέρες της Παρασκευής, του Σαββάτου και της Κυριακής, 17, 18 και 19 Σεπτεμβρίου από τις 9:00 το πρωί έως και τις 6:00 το απόγευμα.

“H κυρά της Ρω” στο Σχολείο της Μάνδρας

Η Π.Ε. Ξάνθης, σε συνέχεια των δράσεων που πραγματοποιεί στο πλαίσιο του φεστιβάλ Via Egnatia, διοργανώνει τη θεατρική παράσταση «Η κυρά της Ρω», η οποία θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Σχολείο Μάνδρας το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021 στις 20:30.

Η παράσταση βασίζεται στην ομώνυμη νουβέλα του βραβευμένου Γιάννη Σκαραγκά και είναι εμπνευσμένη από τη ζωή της Δέσποινας Αχλαδιώτη, της ελληνίδας χήρας – γνωστής ως Κυρά της Ρω – που έζησε μόνη από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι τον θάνατό της στο νησί της Ρω και έγινε θρύλος που συμβολίζει την ελπίδα, τη γενναιότητα και την τρυφερότητα. Πρόκειται για διαχρονική ιστορία που αντιπροσωπεύει την ανθρωπιά και τον αγώνα των γυναικών να βρουν τη θέση τους σε έναν κόσμο χωρίς μνήμη και χώρο για αυτές.

Το έργο, το οποίο έχει παρουσιαστεί σε Ελλάδα, Κύπρο, ΗΠΑ και Αυστραλία και παρουσιάζεται με νέα σκηνοθεσία του Σταύρου Λίτινα, τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Εξωτερικών και της Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού. Στον ομώνυμο της παράστασης ρόλο η Φωτεινή Μπαξεβάνη.

Πώς κλείνετε τη συμμετοχή σας

Η συμμετοχή στις παραπάνω δράσεις είναι ελεύθερη για το κοινό, ωστόσο προϋποθέτει ηλεκτρονική κράτηση θέσης στο σύνδεσμο https://booking.open1.eu/pamth-xanthi-fest
Η πλατφόρμα ηλεκτρονικών κρατήσεων για τις παραπάνω δράσεις θα ενεργοποιηθεί την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021.

Με την είσοδό σας στην εφαρμογή, συμπληρώνετε τα στοιχεία που σας ζητούνται και με την ολοκλήρωση της κράτησης λαμβάνετε επιβεβαιωτικό μέιλ το οποίο επιδεικνύετε –τυπωμένο ή στο κινητό σας – κατά την προσέλευσή σας.
Η κράτηση θέσης δίνει την άνεση της ασφαλούς και βέβαιης κράτησης, ωστόσο, λόγω των περιορισμένων θέσεων που διατίθενται, παρακαλούμε όσους προβούν σε κράτηση και για διαφόρους λόγους δεν θα μπορέσουν να παραβρεθούν, να ακυρώσουν την κράτηση. Η ακύρωσή της γίνεται μέσω του e-mail που αποστέλλεται κατά την ολοκλήρωση της κράτησης.

Κατά την προσέλευση-παράσταση-αποχώρηση θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα και για τον λόγο αυτό παρακαλούνται όσοι κάνουν κράτηση να βρίσκονται στο χώρο διεξαγωγής μία (1) ώρα πριν την έναρξη. Για τον ίδιο λόγο η διάθεση των θέσεων θα γίνεται σταδιακά.