Με τίτλο “Ποια είναι τελικά η πόλη που θέλουμε;” ο επικεφαλής των “4” Σάββας Μελισσόπουλος επιτίθεται στη δημοτική αρχή, σχολιάζοντας την πρόσφατη επίσκεψη του Δημάρχου στο Κολυμβητήριο και τη φωτογραφία που δημοσιεύτηκε, στην οποία κρατά μια μάνικα και συμμετέχει στις εργασίες καθαρισμού.

Στην ανακοίνωσή που εκδόθηκε, κατηγορεί το Δήμαρχο για επικοινωνιακό τέχνασμα σε σχέση με τη φωτογράφισή του ενώ παραθέτει στοιχεία του τεχνικού προγράμματος και της Έκθεσης της Οικονομικής Υπηρεσίας για να καταδείξει ότι η υλοποίηση βρίσκετια στο 3%.

Αναλυτικά:

Ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Τσέπελης αισιοδοξούσε ότι θα ήταν σε θέση επιτέλους να παρουσιάσει έστω και ένα έργο το 2021.

 Εδώ και ένα σχεδόν χρόνο ανέθεσε – φυσικά σε ιδιωτική εταιρεία με απευθείας ανάθεση, σε αντίθεση με το παρελθόν που αυτή την εργασία την υλοποιούσε η Υπηρεσία Προγραμματισμού του Δήμου μας – τη σύνταξη του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου Ξάνθης, που ουσιαστικά αποτελεί το κεντρικό ΟΡΑΜΑ ενός Δημάρχου, για τα ΕΡΓΑ και τις Υπηρεσίες που πρόκειται να υλοποιήσει κατά την τετραετία της θητείας του. 

Ακόμη περιμένουμε τη σύνταξη αυτού του Επιχειρησιακού Προγράμματος, όπως βέβαια και την εμφάνιση έστω ενός σημαντικού και ολοκληρωμένου έργου. 

 

Για να καλύψει λοιπόν ο κ. Τσέπελης όλο αυτό το τεράστιο κενό και την πολιτική του γύμνια, επειδή κανένα ΕΡΓΟ δεν φαίνεται στον ορίζοντα, αποφάσισε ότι επικοινωνιακά θα τον ωφελούσε να φορέσει μία στολή εργασίας, να πάρει και μία μάνικα στο χέρι και να φωτογραφηθεί περιχαρής… για να μας δείξει ότι προκειμένου να προχωρήσει, δε διστάζει να μπει και ο ίδιος στην πρώτη γραμμή εργασίας…

 

Ας όμως δούμε ποια είναι η σκληρή πραγματικότητα στο Δήμο μας, ανατρέχοντας σε ό,τι πιο έγκυρο στην ΕΚΘΕΣΗ δηλαδή της ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ του ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ, σε σχέση με την πορεία του ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ και των ΕΡΓΩΝ για το Α΄ ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟΥ  2021.

 

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2021

Κωδικός Αριθμός 7

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ (ΕΡΓΑ-ΜΕΛΕΤΕΣ-ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ κλπ)

ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ Α΄ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2021

ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ

ΓΙΑ ΕΡΓΑ – ΜΕΛΕΤΕΣ -ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ 

(ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ)

ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ  

ΕΡΓΩΝ – ΜΕΛΕΤΩΝ κ.λ.π.

ΓΙΑ ΤΟ

Α΄ ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟΥ  2021 

ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΙ

19.420.948,33 ευρώ  639.240,30 ευρώ 3 % 

 

Ναι καλά διαβάσατε, όπως αναφέρει η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου μας – για το Α΄ Εξάμηνο του 2021 – το ποσοστό ολοκλήρωσης των ΕΡΓΩΝ που ο ίδιος ο Δήμαρχος Ξάνθης είχε προϋπολογίσει ότι θα κατασκεύαζε το 2021, είναι μόνο3 % !!!  

 Για τέτοια «απογείωση» της πόλης μας μιλάμε!!!

Θέλουμε μία Δημοτική Αρχή και έναν Δήμαρχο με ΟΡΑΜΑ, με στρατηγικό σχεδιασμό για το παρόν και το μέλλον της πόλης μας και του Δήμου μας ή έναν Δήμαρχο που το μόνο που κάνει είναι να επενδύει σε επικοινωνιακά τεχνάσματα, σε γιορτές και στο βόλεμα των ημετέρων, προκειμένου να καλύψει την αδυναμία παραγωγής έργου;

Ποια είναι τελικά η πόλη που θέλουμε για εμάς και τα παιδιά μας;

Σάββας Μελισσόπουλος

Ξάνθη για ΟΛΟΥΣ