Σκληρή κόντρα μεταξύ του Β. Τσολακίδη και της δημοτικής αρχής των Αβδήρων όπως και της ΔΕΥΑΑ ξέσπασε με αφορμή την υδροδότηση ενός καλλιεργητή στο Σέλερο.

Σε ανάρτηση του πρώην Δημάρχου με σχετικό βίντεο έγινε η σχετική καταγγελία:


Ακολούθησε απάντηση της Προέδρου της ΔΕΥΑΑ Κων/νιάς Ζουρνατζίδου, η οποία ανέφερει:

Η πρόσφατη δημόσια τοποθέτηση του κ. Βασίλη Τσολακίδη, που αφορά στη διακοπή της υδροδότησης σε κτηνοτροφική ποτίστρα στην περιοχή του Σελέρου, κάθε άλλο παρά έκπληξη μου προκάλεσε μιας και το ύφος και η «ποιότητα» του τρόπου που αντιλαμβάνεται την πολιτική μου είναι πια γνωστά. Ένιωσα όμως τεράστια απογοήτευση βλέποντας πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει ένας άνθρωπος που υπήρξε  (κι ευτυχώς δεν πρόκειται να ξαναγίνει) ο πρώτος πολίτης του Δήμου μας. Η αλήθεια είναι πως δεν επρόκειτο να μπω στη διαδικασία να του απαντήσω αφού πιστεύω πως δεν αξίζει ο κόπος. Προκειμένου όμως να μην υπάρχει η παραμικρή παρανόηση από τους πολίτες που διάβασαν τις υπερβολές και τις ανακρίβειές του, έχω να επισημάνω τα εξής:

  • Η διακοπή υδροδότησης της κτηνοτροφικής ποτίστρας στην οποία αναφέρεται ο κ. Τσολακίδης έγινε πριν από ένα περίπου μήνα επειδή διαπιστώθηκε ότι ιδιοκτήτης παρακείμενου χωραφιού έπαιρνε παράνομα νερό από την ποτίστρα για να ποτίσει τις καλλιέργειές του.
  • Από τότε μέχρι σήμερα κανείς κτηνοτρόφος από την περιοχή δεν έχει διαμαρτυρηθεί στη ΔΕΥΑΑ για τη διακοπή του νερού στην ποτίστρα.
  • Αναρωτιέται κανείς ποιος θίγεται από αυτή μας την ενέργεια. Οι κτηνοτρόφοι ή αυτός που έπαιρνε παράνομα νερό;

Κλείνοντας θα τονίσω για άλλη μια φορά ότι εγώ τη συμμετοχή μου στα κοινά του τόπου μας την αντιλαμβάνομαι ως υποχρέωση για την προάσπιση των συμφερόντων των πολλών έναντι των λίγων και «καλομαθημένων». Έτσι πορεύτηκα ως τώρα κι έτσι θα συνεχίσω ευελπιστώντας στην εκτίμηση των σκεπτόμενων πολιτών του Δήμου Αβδήρων που αναφέρει ο κ. Τσολακίδης στην σχετική ανάρτηση του.

Τέλος σε νεότερη ανάρτησή του ο Βασίλης Τσολακίδης, αναφέρει: