Πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο οι προγραμματισμένες δράσεις από το Συντονιστικό φορέων για τα αιολικά πάρκα στην οροσειρά της Ροδόπης.

Σύμφωνα με το συντονιστικό των φορέων που αντιδρούν: “Το Σάββατο έγινε ενημέρωση των πολιτών της πόλης μας για την ανεξέλεγκτη εγκατάσταση αιολικών στην περιοχή μας, αλλά και σε όλη την Ελλάδα, ενώ την Κυριακή μεγάλη ήταν η συμμετοχή στην πεζοπορία διαμαρτυρίας στην περιοχή του Λειβαδίτη, όπου σχεδιάζεται η τοποθέτηση 16 τεράστιων ανεμογεννητριών. Εκφράστηκε για άλλη μια φορά η αντίθεση στην καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας, μας με πρόσχημα την  “πράσινη ανάπτυξη” και πραγματικό στόχο την κερδοφορία των εταιριών που κατασκευάζουν, τοποθετούν και διαχειρίζονται τις ανεμογεννήτριες. Μια κερδοφορία μάλιστα που πληρώνουν ήδη -και θα πληρώσουν ακόμα πιο ακριβά- οι πολίτες της χώρας.”

“Το επόμενο διάστημα θα συνεχιστούν οι δράσεις του Συντονιστικού ώστε να αποκαλυφθεί το έγκλημα που συντελείται. Καλούμε όλους τους φορείς και τους πολίτες της Ξάνθης να συμμετέχουν στον αγώνα αυτό”, καταλήγουν.