Επίσημη και οριστική είναι η παραίτηση του Δημοτικού Συμβούλου  Βασίλη Παπαδόπουλου από το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου, μοναδική μέχρι στιγμής από την παράταξη “Αγάπη”, καθώς  την περασμένη εβδομάδα, ο επικεφαλής είχε προαναγγείλει μαζική αποχώρηση όλου του συνδυασμού. Ο γνωστός γιατρός κατέθεσε την παραίτησή του το πρωί της Δευτέρας στο πρωτόκολλο.

Άμεσα θα κληθεί, βάσει νόμου, από το Δήμαρχο Ξάνθης ο πρώτος επιλαχών της παράταξης Σταμάτης Σταματιάδης, ο οποίος έχει περιθώριο πέντε ημερών να αποδεχτεί το αξίωμα, παρουσιαζόμενος στο Δήμο Ξάνθης για να ορκιστεί.

Η επιστολή του Β. Παπαδόπουλου

Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης,

Δεχθείτε την παραίτησή μου από το αξίωμα του Δημοτικού Συμβούλου, ακολούθως με τα όσα σχετικά είχα προφορικά καταθέσει κατά τη συνεδρίαση της 15ης Φεβρουαρίου 2021.

Η απόφασή μου αυτή δεν ελήφθη αβασάνιστα. Είναι οριστική και αμετάκλητη, αποτελεί δε την ύστατη γραμμή πολιτικής άμυνας έναντι σε μία σταδιακή διολίσθηση στη μη-παραγωγή πολιτικής σκέψης και, κυρίως, στη μη-παραγωγή έργων που βελτιώνουν την καθημερινότητα του Δημότη. Η Δημοτική Αρχή περιφρονεί κάθε δυνητικό αρωγό και εξακολουθεί να επιλέγει την πολιτική κώφωση.

Η συμμετοχή μου σε ένα Σώμα αποστεωμένο από καίριες αποφασιστικές δυνατότητες και παραδομένο σε ατέρμονους κύκλους διήμερης ή και τριήμερης αντιπαράθεσης αντί της κατάθεσης ειλικρινών, ξεκάθαρων και τολμηρών επιχειρημάτων που να ανατέμνουν το ατελέσφορο των προτεραιοτήτων και των πρακτικών της Δημοτικής Αρχής υπερβαίνει την πολιτική μου λογική και προσέγγιση.

Τη μοναδική μου συγγνώμη την οφείλω στους Δημότες που με εμπιστεύτηκαν ως εκπρόσωπό τους. Σε αυτούς έχω να καταθέσω ότι προσωπικά αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη που δεν κατάφερα να εμπνεύσω έστω και λίγο το σημερινό τοπικό πολιτικό γίγνεσθαι και ότι θα συνεχίσω με όλες μου τις δυνάμεις τον αγώνα για μία χρηστή και αποτελεσματική Διοίκηση που θα υπηρετεί όλους αδιακρίτως.

Βασίλειος Παπαδόπουλος