Μείωση του τιμήματος για την εξαγορά των οικοπέδων στο ΔΕΡΑΣ, ζητούν με επιστολή του πληρεξούσιου δικηγόρου τους, Κώστας Κουρτδίη, προς το Δήμαρχο Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη, οι 37 επαγγελματοβιοτέχνες που τρέχουν εδώ και χρόνια την πρωτοβουλία:

Αναλυτικά:

Εμείς οι εκπρόσωποι των 37 επιχειρήσεων της Ξάνθης, ενημερωθήκαμε ότι το αίτημά μας για την μείωση της τιμής των οικοπέδων που μας αναλογούν στο πρώην «ΔΕΡΑΣ», το οποίο συζητήθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, έγινε αποδεκτό από τους επικεφαλής των συνδυασμών κ.κ. Δημαρχόπουλο, Μελισσόπουλο και Παπαχρόνη. Ο δικός σας συνδυασμός το απέρριψε με την αιτιολογία, ότι η διαδικασία για την λήψη της απόφασης θα καθυστερήσει την υλοποίηση της υπόθεσης.

Μετά από  τις απαιτούμενες μεταξύ μας διαβουλεύσεις, εμείς οι 37 υπογράφοντες το παρόν, σας γνωρίζουμε ότι αποφασίσαμε ομόφωνα να ζητήσουμε την μείωση τις τιμής  δεχόμενοι μια καθυστέρηση, που την υπολογίζουμε σε ένα έως ενάμιση μήνα, για απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για ορισμό εκτιμητή, εκτίμηση, και αποδοχή εκτίμησης από το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο .

Σας γνωρίζουμε επίσης ότι  συνεχίζουμε να διανύουμε περίοδο δυσμενή για τις επιχειρήσεις μας, λόγω της οικονομικής κρίσης που έχει ως επιστέγασμα τα ασφυκτικά μέτρα από μέρους της Πολιτείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Η διάθεση από μέρους μας μερικών χιλιάδων ευρώ, στην απελπιστική κατάσταση της αγοράς, δεν είναι καθόλου εύκολη. Η υλοποίηση, όμως, του οράματος μας για την δημιουργία ενός σύγχρονου Βιοτεχνικού Πάρκου στην Ξάνθη, είναι σκόπιμο να ολοκληρωθεί. Αποτελεί δικαίωση για τον πρωτεργάτη αυτής της υπερπροσπάθειας και ιδέα και πράξη, όπως εξελίχθηκε, πρωτοπόρα για την Ελλάδα.

Δεν θεωρούμε ότι ο Δήμος μας θα είχε μεγάλο πρόβλημα, εάν εισέπραττε από εμάς κάποιο μικρότερο ποσό αντί των 350.000 ευρώ, μειώνοντας την τιμή πώλησης κατά 1 ευρώ ανά τμ. Άλλωστε οι τιμές ακινήτων στην περιοχή και σε όλη την Ελλάδα έχουν πέσει κάθετα.

Για τους λόγους αυτούς, σας παρακαλούμε να ορίσετε εκτιμητή, ώστε να καθορίσει νέες αντικειμενικότερες τιμές και να προχωρήσουμε άμεσα στα συμβόλαια αγοράς.

 

Αίτηση Μείωσης Τιμήματος (Σιούτας Ιωάννης) (1)