Έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή, σε ηλικία 70 ετών, ο πρώην δήμαρχος Κομοτηνής Τάσος Βαβατσικλής. Το τελευταίο διάστημα η υγεία του είχε κλονιστεί και νοσηλευόταν σε κέντρο αποκατάστασης στη Θεσσαλονίκη, όπου άφησε την τελευταία του πνοή.

Ποιος ήταν ο Τάσος Βαβατσικλής

Ο Τάσος Βαβατσικλής ήταν απόφοιτος του Οικονομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.  Δημοσιογράφος στο επάγγελμα, εργάστηκε από το 1981 στο Υπουργείο Τύπου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, το σημερινό Υπουργείο Επικρατείας.

Μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής από το 1979, ανελλιπώς σε διάφορες επιτελικές θέσεις και από το 1991 μέχρι το 2002 Αντιδήμαρχος. Στις 14 Αυγούστου του 2002 με ομόφωνη απόφαση της πλειοψηφούσας παράταξης του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής «Νέα Πορεία», που πάρθηκε μετά από τον θάνατο του Δημάρχου Γιώργου Παπαδριέλλη, εξελέγη Δήμαρχος Κομοτηνής, αξίωμα το οποίο συνέχισε να διατηρεί και μετά από τις Δημοτικές Εκλογές της 20ής Οκτωβρίου του 2002. Τον Φεβρουάριου του 2003 εκλέχθηκε Πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Ροδόπης.

Στις Δημοτικές Εκλογές του 2006 εξελέγη και πάλι δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης. Ήταν παντρεμένος με τη Μαρία Ξενοδοχίδου και είχε δύο γιους. Είχε χάσει τον μεγαλύτερο, το Νίκο, το 2014.