Ένας Ξανθιώτης συγκαταλέγεται στους 7 συμπολίτες που διεκομίστηκαν από την ΑΜΘ στο Νοσοκομείο Αναφοράς της Αλεξανδρούπολης και ένας ακόμη σε όσους πήραν εξιτήρια. Μια 90χρονη από τη Δράμα, κατέληξε την ίδια μέρα ενώ οι συνεχείς εισαγωγές δοκιμάζουν επικίνδυνα πλέον τις αντοχές του Νοσοκομείου καθώς οι νοσηλευόμενοι έχουν φτάσει τους 54.

Η 90χρονη που νοσηλευόταν τις τελευταίες μέρες, έχασε τη μάχη και νοσηλευόταν από τις 24 Οκτώβρη με υποκείμενα νοσήματα στη μονάδα COVID-19. Το γεγονός αυτό πάντως μοιάζει να επιβεβαιώνει καταγγελίες γιατρών και το δημοσίευμα των Νέων ότι κάποιοι ασθενείς πεθαίνουν στις μονάδες COVID και δεν νοσηλεύονται ποτέ στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Ο θάνατος εκτός ΜΕΘ επήλθε την ημέρα που ανακοινώθηκε η προσθήκη νέων κλινών ΜΕΘ στο ΠΓΝΑ.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ Ορεστιάδας, το τελευταίο 24ωρο σημειώθηκαν άλλες επτά εισαγωγές στο νοσοκομείο, έγινε μια διασωλήνωση ενώ δόθηκαν και 4 εξιτήρια μεταξύ αυτών και σε έναν 16χρονο. Οι εισαγωγές αφορούν πέντε άνδρες από την Αλεξανδρούπολη, μια γυναίκα από το Σουφλί και έναν άνδρα από την Ξάνθη.

Εξιτήρια δόθηκαν σε τρείς άνδρες και μια γυναίκα. Πρόκειται για έναν 58χρόνο από τη Δράμα ο οποίος έκανε εισαγωγή στις 27/9, μια 59χρονη από την Καβάλα η οποία έκανε εισαγωγή στις 30/10, έναν 68χρονο από την Ξάνθη ο οποίος εισήχθη στο νοσοκομείο στις 24/10, καθώς και έναν 16χρονο από την Δράμα ο οποίος έκανε εισαγωγή στις 25/10.

Με αυτά τα δεδομένα σήμερα στο νοσοκομείο νοσηλεύονται 54 ασθενείς. Από αυτούς οι 43 είναι στη covid-19, οι 5 στη ΜΕΘ και 6 στη ΜΕΛ.