Την αντίδραση του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης προκαλεί η βιοπραγαία μιας κηδεμόνα σε βάρος μιας νηπιαγωγού σε νηπιαγωγεία της Ξάνθης την Τετάρτη.

Στη σχετική ανακοίνωση, αναφέρεται:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης κατόπιν ενημέρωσης για τα θλιβερά γεγονότα που έλαβαν χώρα την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020 σε σχολική μονάδα της πόλης μας και είχαν ως αποτέλεσμα τη βιαιοπραγία σε βάρος συναδέλφου μας, μέλος του Συλλόγου μας, επισημαίνει τα εξής:

     Εκφράζει την αγανάκτηση όλων των εκπαιδευτικών και τη βαθιά ανησυχία τους για το νέο αυτό περιστατικό άσκησης  βίας και χειροδικίας  κατά εκπαιδευτικού που έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων παρόμοιων, λυπηρών συμβάντων ανά την Ελλάδα, όπου εκπαιδευτικοί γίνονται δέκτες βίαιης συμπεριφοράς από γονείς κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

     Καταγγέλλει  και καταδικάζει  απερίφραστα με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά άσκησης βίας, διασυρμού και διαπόμπευσης σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, πράξη βαθύτατα αντιδραστική, αντιπαιδαγωγική και ταυτόχρονα αντικοινωνική, που αντίκειται στο ρόλο και τη βασική αρχή της συνεργασίας όλων όσοι εμπλέκονται στο σχολικό περιβάλλον. Η συνεργασία σχολείου-οικογένειας αποτελεί έναν ιδιαίτερο, σημαντικό και καθοριστικό παράγοντα  επικοινωνίας που αποδεδειγμένα μπορεί και συμβάλλει στη δημιουργία του κατάλληλου παιδαγωγικού κλίματος και της σχολικής ευημερίας, προς όφελος πάντα των μαθητών.

    Κάθε πράξη και ενέργεια που προσβάλλει τον ίδιο τον εκπαιδευτικό, την προσωπικότητά του, το έργο των εκπαιδευτικών που όλα αυτά τα χρόνια, αλλά ειδικότερα στη συγκεκριμένη περίοδο κάτω από αντίξοες συνθήκες  καταβάλλουν κάθε  δυνατή προσπάθεια στηρίζοντας φιλότιμα το δημόσιο σχολείο, είναι καταδικαστέα από όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και το σύνολο της  κοινωνίας.

   Εκφράζει ολόψυχα τη συμπαράστασή του στη συνάδελφο και δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι οι εκπαιδευτικοί σε καμία περίπτωση δεν τρομοκρατούνται από τέτοιες πρακτικές, συνεχίζοντας να επιτελούν το εκπαιδευτικό τους  λειτούργημα  με φροντίδα και ενδιαφέρον για όλους τους μαθητές χωρίς διακρίσεις.

    Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει  άμεσα να  λάβει όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαφύλαξη της ομαλής λειτουργίας των σχολικών μονάδων και τη  διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας  και ασφάλειας  των εκπαιδευτικών κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του έργου του