Κλιμάκιο του ΟΕΔΥ, σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκε την Τετάρτη στην Ξάνθη για να ιχνηλατήσει και να υποβάλει σε τεστ κατοίκους από το Ζουμπούλι και το Αρναούτ, που τέθηκαν σε καραντίνα από την Τρίτη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα δύο περιστατικά που προκάλεσαν την καραντίνα προέρχονται δύο συγγενικά πρόσωπα που κατοικούν στο Ζουμπούλι ενώ το Αρναούτ τέθηκε σε καραντίνα καθώς υπάρχει συγχρωτισμός μεταξύ των δύο κοντινών οικισμών.

Και άλλοι φοιτητές σε ξενοδοχεία της περιοχής

Τις τελευταίες μέρες, και μέχρι την Τρίτη 21 Απριλίου, επέστρεψαν στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από την Τουρκία 124 πολίτες, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια ΑΜΘ:

Με τον συντονισμό των χωρικών Αντιπεριφερειαρχών, Έβρου κ. Δημήτρη Πέτροβιτς, Ροδόπης κ. Νίκου Τσαλικίδη και Ξάνθης κ. Νίκου Ευφραιμίδη, των θεματικών Αντιπεριφερειαρχών Δημόσιας Υγείας κ. Κώστα Βενετίδη και Οικονομικών κ. Αχμέτ Ιμπράμ, καθώς και της Εκτελεστικής Γραμματέως της Περιφέρειας κ. Ζωής Κοσμίδου και των Διευθύνσεων Πολιτικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας, οι πολίτες κατέλυσαν σε ξενοδοχεία της Ροδόπης και της Ξάνθης, ενώ άμεσα ξεκίνησε η διαδικασία λήψης δειγμάτων από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας. 

Η λήψη των δειγμάτων αναμένεται να ολοκληρωθεί την Πέμπτη 23 Απριλίου και μέχρι την ολοκλήρωση των εξετάσεων οι πολίτες θα παραμείνουν σε καραντίνα στα ξενοδοχεία, σύμφωνα με τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Από τις 27 του περασμένου Μαρτίου, η Περιφέρεια ΑΜΘ έχει συντονίσει την επιστροφή από την Τουρκία και έχει υποδεχθεί συνολικά 566 πολίτες.