Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Ξάνθης ανέφερε ότι σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Ξάνθης και την  Αστυνομική  Διεύθυνση   Ξάνθης,  είχε πάρει την πρωτοβουλία να μεταφέρει το Άγιο Φως σε κάθε σπιτικό του δήμου, σε ένα πλαίσιο υποστήριξης  και ασφαλούς λειτουργίας του «Μένουμε σπίτι».

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκος Χαρδαλιάς, έχοντας υπόψη του ανάλογη δράση και άλλων  Δήμων  της χώρας, πριν από λίγα λεπτά, κατά την τακτική ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας,   ρητά τοποθετήθηκε λέγοντας ότι,  κάτι τέτοιο δε μπορεί να επιτραπεί.

Ο Δήμος Ξάνθης ευχαριστεί όλους τους εθελοντές και υπαλλήλους του Δήμου Ξάνθης που ανταποκρίθηκαν θετικά σε αυτή την πρωτοβουλία, όπως ευχαριστεί θερμά τόσο τη Μητρόπολη Ξάνθης όσο και την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης για τον σχεδιασμό της δράσης.

Ο Δήμος Ξάνθης ακυρώνει την πραγματοποίηση της δράσης «Το Άγιο Φως  σε κάθε σπιτικό του Δήμου Ξάνθης», σεβόμενος απόλυτα τις αποφάσεις των θεσμοθετημένων οργάνων για τη διαχείριση της κρίσης που μαστίζει τη χώρα και όλη την υδρόγειο, καταλήγει η ανακοίνωση που εκδόθηκε το απόγευμα της Τετάρτης.