Στο νεότερο ανακοινωθέν του ο Ιατρικός Σύλλογος Ξάνθης περιγράφει την κατάσταση που διαμορφώνεται με την επιδημία και θέτει ως πρώτο στόχο την αντοχή του Νοσοκομείου και των πόρων του, στη μάχη με τον ιό.

Αναλυτικά:

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ξάνθης καλεί τους πολίτες να πειθαρχήσουν στα μέτρα της κυβέρνησης. Η μάχη με τον κορωνοϊό θα είναι μαραθώνια. Τα δύσκολα είναι μπροστά. Πρέπει πάση θυσία να προστατεύσουμε το Νοσοκομείο καθώς κάθε μέρα που περνάει επικρατεί μια νέα κατάσταση. Το προσωπικό του Νοσοκομείου δείχνει μεγάλη αποφασιστικότητα.

Η ανησυχία μας είναι να μην αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό ο αριθμός των κρουσμάτων και να μην αρρωστήσουν οι υγειονομικοί. Οι συμπολίτες μας που νοσούν ή ήρθαν σε επαφή με τον ιό δεν αποτελούν κάτι διαφορετικό από όλους εμάς. Όλοι μας πιθανόν να βρεθούμε
στη θέση τους.

Σε αυτή τη μάχη δεν περισσεύει κανείς. Όλοι πρέπει να συστρατευτούμε. Αιχμή του δόρατος το Νοσοκομείο. Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό αγωνίζονται απέναντι σε έναν πρωτοφανή και ύπουλο εχθρό, ο οποίος από όπου έχει περάσει στον πλανήτη έχει σαρώσει.