Σφοδρές είναι οι αντιδράσεις που έχουν προκληθεί από την εισήγηση-βόμβα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για υποβιβασμό Ξάνθης και ΠΑΟΚ.

Κοινή συνισταμένη όλων των δηλώσεων είναι πως πρόκειται για απόφαση πολιτικά καθοδηγούμενη, στο στόχαστρο βρίσκεται ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και η κυβέρνηση, ο αρχηγός της Εθνικής Ομάδας του 2004 και Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Θοδωρής Ζαγοράκης, προαναγγέλλει την ανεξαρτητοποίησή του ενώ παράγοντες του ΠΑΟΚ προειδοποιούν τα πολιτικά στελέχη της ΝΔ στη Βόρεια Ελλάδα, ότι το επόμενο διάστημα θα κληθούν να πάρουν σημαντικές αποφάσεις.

Δήλωση Πιαλόγλου

Σε προσωπική δήλωση που αναρτήθηκε στο FB, ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Ξάνθη Άρης Πιαλόγλου, αναφέρει:

Η Ξάνθη κατηγορήθηκε και παραπέμπεται για να αποβληθεί από το Πρωτάθλημα για τους εξής δύο λόγους :

Α) Γιατί τον Αύγουστο του 2019 δεν ειδοποίησε την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για την αλλαγή του μετοχολογίου και δήλωσε την εταιρεία ΒΙΑΜΑΡ, στην οποία είναι αποκλειστικοί μέτοχοι οι κ.κ. Πανόπουλος και Συγγελίδης, αντί να δηλώσει την INSPORTS, στην οποία είναι επίσης αποκλειστικοί μέτοχοι οι κ.κ. Πανόπουλος και Συγγελίδης.
Η Ξάνθη λοιπόν μετά την ανακοίνωση της χορήγησης του πιστοποιητικού από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού στις 21 Μαρτίου 2019, εντός 7 ημερών και συγκεκριμένα στις 28 Μαρτίου 2019 κοινοποίησε εγγράφως την αλλαγή αυτή :
1) στην Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ
2) στη Super League και
3) στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, τηλεφωνικά
Ποιός ο δόλος ρε παιδιά ? το ήξερε όλη η Ελλάδα, το ήξεραν όλες οι Αρχές , πληρώθηκαν όλοι οι φόροι και η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν ήξερε τίποτα ? ότι προβλέπει ο νόμος το εφαρμόσαμε κατά γράμμα.
Καλούμε την Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ, όπως επίσης και τη Super League να δώσουνε στη δημοσιότητα τα επίσημα έγγραφα τα οποία τους έχουνε σταλεί από την ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ στις 28 Μαρτίου 2019 και με τα οποία η ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ γνωστοποιεί την αλλαγή του μετοχολογίου

Β) Όσο αφορά την πολυϊδιοκτησία, γιατί το βατράχι προσπαθούνε να το πνίξουν από παντού, είναι λυπηρό σε μια χώρα δικαίου να βγαίνουνε πορίσματα που δεν θα έβγαιναν ούτε σε υποανάπτυκτες χώρες. Οι «πληρώνουν» σε αυτήν την ομάδα μέχρι αυτό το λεπτό που μιλάμε και είναι αποκλειστικοί μέτοχοι της ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ μέσω της εταιρείας INSPORTS είναι οι κ.κ. Πανόπουλος και Συγγελίδης.

Αυτά έχω να σας πω σαν Πρόεδρος της ΠΑΕ και 31 χρόνια πορεύομαι μέσα σ’ αυτήν την εταιρεία με διαφάνεια και νομιμότητα. Ο καιρός που είναι ο κριτής των πάντων θα το δείξει

Θέλω να κάνω μια αναφορά για το πρόστιμο της Επιτροπής Αδειοδότησης της ΕΠΟ, ύψους 200.000 ευρώ, το οποίο επί λέξει αναφέρει ότι λόγω της «καλής οικονομικής κατάστασης της ΠΑΕ ΑΟ ΞΑΝΘΗ, σας επιβάλλουμε πρόστιμο 200.000 ευρώ»

Όπως είπε και ο εκ των ιδιοκτητών της ομάδας κ. Πανόπουλος, ούτε θα παρακαλέσουμε, ούτε θα κλείσουμε δρόμους, ούτε θα χτυπήσουμε καμπαναριά εκκλησιών. Δηλαδή αν παρουσιαζόμασταν σαν φτωχοί και παραπονεμένοι, δυστυχείς και κατατρεγμένοι το πρόστιμο θα ήταν 150.000 ?

Τέλος και μια αναφορά προς την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, αναλογιστείτε κύριοι αν μια εισήγησή σας μη τεκμηριωμένη για υποβιβασμό της ομάδας μας και στηριζόμενη μόνο σε ενδείξεις δεν ήταν εφέσιμη τι κακό θα προξενούσατε σε μια τόσο ευαίσθητη περιοχή όπως η Θράκη. Θα χωρίζατε την Ελλάδα στα δύο.

Τα συμπεράσματα δικά σας