Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021
ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Καβάλα: Σαν κινηματογραφική ταινία εξιχνιάστηκε η ληστεία-μαμούθ των 4,2 εκατ. ευρώ

Καβάλα: Σαν κινηματογραφική ταινία εξιχνιάστηκε η ληστεία-μαμούθ των 4,2 εκατ. ευρώ

Αστυνομική ταινία θυμίζουν τα όσα εξελίσσονται από την Πέμπτη στα Αμισιανά Καβάλας. Οι έρευνες για κλοπιμαία εκατομμυρίων ευρώ έπιασαν τόπο και μάλιστα αφορούσαν μια από τις ληστείες με λεία το αστρονομικό ποσό των 4,2 εκατομμυρίων ευρώ. Η ληστεία η οποία θεωρείται σκηνοθετημένη, έγινε πριν από περίπου ένα χρόνο σε υποκατάστημα εταιρίας security με έδρα τον Αμυγδαλεώνα. Τη ληστεία των 4,2 εκατομμυρίων ευρώ φέρονται να ομολόγησαν δυο από τους τρεις συλληφθέντες οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, ομολόγησαν και τη σκηνοθετημένη απαγωγή 5χρονου παιδιού.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη των δραστών μετά από συστηματική παρακολούθηση. Έτσι, το πρωί της Πέμπτης αστυνομικοί έκαναν έφοδο σε συνεργείο αυτοκινήτων στα Αμισιανά. Μαζί τους είχαν και μια μπουλντόζα. Το μηχάνημα άρχισε να σκάβει γύρω από το κτίσμα. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ αρχικά βρέθηκε ένας σάκος που περιείχε 500.000 ευρώ. Και η μπλουντόζα συνέχισε να σκάβει.

Όμως έλειπε μεγάλο μέρος από τα 4 και πλέον εκατομμύρια. Έτσι, εντοπίστηκε μια μεταλλική αποθήκη ακριβώς πίσω από το σημείο όπου έσκαβε η μπουλντόζα και εκεί βρέθηκαν σάκοι με πολλά χρήματα τα οποία -σύμφωνα με πληροφορίες- έχουν μεταφερθεί σε υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος όπου και γίνεται η καταμέτρηση.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ οι αρχές έφτασαν στα ίχνη των δραστών όταν άρχισαν να γίνονται αγορές με χρήματα που οι αριθμοί τους είχαν καταχωρηθεί στο σύστημα ως μέρος των κλοπιμαίων. Υπάρχουν επίσης ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι ένας από τους δράστες είχε αγοράσει αεροπορικά εισιτήρια για πολύ μακρινό προορισμό και υπήρχε φόβος ότι θα έφευγε για πάντα από την Ελλάδα.

Ηληστεία και η σκηνοθετημένη απαγωγή έγιναν τον περασμένο Ιανουάριο στην Καβάλα. Τότε, είχε καταγγελθεί ότι άτομα με μάσκες του Κώστα Καραμανλή και του Γιώργου Παπανδρέου είπαν σε πρώην διευθυντή εταιρίας σεκιούριτι ότι έχουν απαγάγει το παιδί του.
Αρέσει σε %d bloggers: