Στη Θράκη και, ειδικότερα, την Αλεξανδρούπολη βρέθηκε τη Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την εισήγηση του στην Αλεξανδρούπολη, στην ανοιχτή συνέλευση για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, τόνισε ότι στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα κόμμα «ζωντανό, λαϊκό, μαζικό και έτοιμο να κυβερνήσει»

Στην προσπάθεια δημιουργίας «χωρίς αποκλεισμούς της νέας δημοκρατικής παράταξης που έχει ανάγκη ο τόπος», αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας μιλώντας την Δευτέρα 2/12/19 στην ανοιχτή συνέλευση για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στην Αλεξανδρούπολη.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ανοίγει, μεγαλώνει και μετασχηματίζεται», υπογράμμισε ο Αλ.Τσίπρας προσθέτοντας ότι «εμείς θέλουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε η χώρα να προχωρήσει σε προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος».

Παράλληλα ο ίδιος επανέλαβε το στόχο να δημιουργηθεί ένα κόμμα «ζωντανό, λαϊκό, μαζικό και έτοιμο να κυβερνήσει».

«Έχουμε μια κυβέρνηση της πολιτικής εξαπάτησης, της ψεύτικης αριστείας και της πελατειακής δοσοληψίας», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αναφερόμενος στη μεσαία τάξη πρόσθεσε ότι η ΝΔ έκανε σημαίας της τις ελαφρύνσεις σε αυτή και «αντί για ελαφρύνσεις βλέπουμε επιβαρύνσεις και στοχευμένες πολιτικές εξυπηρετήσεις μεγάλων συμφερόντων».

Αλέξης Τσίπρας – Alexis Tsipras

@atsipras

Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε όλοι μαζί, χωρίς αποκλεισμούς, το μεγάλο βήμα της διεύρυνσης του – Προοδευτική Συμμαχία. Θέλουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε η χώρα να προχωρήσει μπροστά με μεγάλες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις.

View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter
15 people are talking about this

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στη ΝΔ και στην ανάληψη της διοίκησης του νοσοκομείου Τρικάλων από τον κ. Πατέρα ως αντάλλαγμα για μερικές ψήφους σημείωσε ότι «το κράτος των αρίστων είναι το κράτος της πελατειακής δοσοληψίας», κάνοντας λόγο μάλιστα για «ρουσφετολογικό όργιο».

Σε σχέση με το προσφυγικό, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην υποκρισία της ΝΔ προεκλογικά επαναλαμβάνοντας ότι «στο μόνο θέμα που δεν τους αφήσαμε στρωμένο δείξαν πόσο ανέτοιμοι ήταν και πόσο ανίκανοι είναι. Ήρθαν χωρίς σχέδιο και είναι εγκλωβισμένοι στην προεκλογική ρητορική τους».

«Αφήσαμε 5.500 ανθρώπους στη Μόρια και τώρα έχουν φτάσει τις 15.000. Τα έκαναν θάλασσα», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι «κατάργησαν το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, διώξαν τους ανθρώπους της αστυνομίας που ήξεραν το πρόβλημα» και ανέθεσαν το σοβαρότερο ζήτημα της χώρας σε έναν υφυπουργό και πρώην στρατηγό. Αυτό είναι μνημείο ανικανότητας της κυβέρνησης».

Σε σχέση, με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τις δηλώσεις του στο συνέδριο της ΝΔ, ο Αλέξης Τσίπρας τον χαρακτήρισε ως «επαγγελματία ανήσυχο στα εθνικά θέματα» αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι έχει δίκιο στην κριτική του προς τον Κ.Μητστοτάκη ότι άλλα έλεγε προεκλογικά για το προσφυγικό και τη Συμφωνία των Πρεσπών και άλλα μετά τις 7/7.

Όσον αφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στη ΝΔ επανέλαβε ότι «έπαιξαν με τις ευαίσθητες χορδές της ελληνικής κοινωνίας και προσπάθησαν να μετατρέψουν ένα ευαίσθητο εθνικό θέμα σε μοχλό για να κερδίσουν τις εκλογές».

«Λαϊκισμός είναι εν γνώση σου να αλλάζεις την πάγια θέση σου προκειμένου να πλήξεις τον αντίπαλο, υιοθετώντας μια ακραία ρητορική, δηλητηριάζοντας την ελληνική κοινωνία, και μετά να λες ότι τώρα που κυβερνάμε θα τηρήσουμε και θα τιμήσουμε την Συμφωνία των Πρεσπών», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον δεν παρέλειψε να τονίσει αναφερόμενος στο ίδιο θέμα ότι «δώσαμε ζωτικό χώρο στην Ελλάδα με την εν λόγω συμφωνία γιατί σταθεροποιήσαμε τα βόρια σύνορά μας κάνοντας φιλική τη γειτονική χώρα και γιατί τα ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη επιτηρούν το εναέριο χώρο της Βόρειας Μακεδονίας και όχι τα τουρκικά. Αναβαθμίσαμε τη γεωπολιτική δυναμική της Ελλάδας»

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι «οφείλουμε να είμαστε πιο σοβαροί καθώς τέτοια ζητήματα δεν είναι θέματα μικροκομματικής εκμετάλλευσης» και χαρακτήρισε «ανυπόστατη και απαράδεκτη» της συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης.

«Πέντε μήνες δεν έχουν αναδείξει την προκλητικότητα της Τουρκίας», επεσήμανε ο Αλ.Τσίπρας, αναφερόμενος στην κυβέρνηση, «μην τυχόν και ενοχληθεί ο Σουλτάνος».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει «αποτυχημένη τη στρατηγική κατευνασμού και αδράνειας» της ΝΔ στα ελληνοτουρκικά, υπενθυμίζοντας ότι «δεν απαίτησαν τις ευρωπαϊκές κυρώσεις που πετύχαμε ο Ν.Αναστασιάδης και εγώ».

«Δώσαμε μια δύσκολη μάχη για να βγάλουμε τη χώρα από το αδιέξοδο. Κάναμε λάθη, είχαμε αστοχίες αλλά οι άλλοι ήρθαν με την εμπειρία της διαπλοκής και του πελατειακού κράτους», σημείωσε ο Αλ.Τσίπρας επαναλαμβάνοντας ότι «στόχος είναι πλέον μετά την έξοδο από τα μνημόνια να διεκδικήσουμε τον ορίζοντα την ταυτότητα της χώρας στη νέα εποχή».

«Θέλουμε την Ελλάδα των αιτιών της κρίσης, του νόμος και τάξη για τους φτωχοδιαβόλους και της ασυλίας για τους τραπεζίτες, ή θέλουμε την Ελλάδα που θα αξιοποιήσεi τους νέους και δημιουργικούς ανθρώπους», αναρωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας και σημείωσε ότι ως ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία «ανοίγουμε στην κοινωνία για να μπολιάσουμε τις σκέψεις μας με τις σκέψεις της μεγάλης πλειοψηφίας που μας στήριξε στις δύσκολες στιγμές. Θέλουμε να γίνεται συμμέτοχοι και συνδημιουργοί.

Σας καλώ να ενταχθείτε σε αυτή τη νέα προσπάθεια, κατά την οποία δε θα υπάρχουν ιδιοκτήτες και ενοικιαστές της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης της Αριστεράς».

Αλέξης Τσίπρας – Alexis Tsipras

@atsipras

Οι προσδοκίες που είχε δημιουργήσει προεκλογικά η ΝΔ διαψεύδονται με μεγάλη ταχύτητα. Έχουμε μια κυβέρνηση της πολιτικής εξαπάτησης, της fake αριστείας και της πελατειακής δοσοληψίας.

View image on Twitter
28 people are talking about this

Με αφορμή τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή «αναφορικά με την παραβατική δραστηριότητα των γειτόνων μας», ο Αλ. Τσίπρας διεμήνυσε από την Αλεξανδρούπολη, στην Τουρκία, ότι ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου είναι προϋπόθεση για την καλή γειτονία – Στις 19:00 η ανοιχτή συνέλευση στο ξενοδοχείο Grecotel Αστήρ-Εγνατία

«Η αναπτυξιακή προοπτική της Θράκης δεν πρέπει να σχετίζεται με δραστηριότητες που έχουν πολύ χαμηλό αποτύπωμα στην αναπτυξιακή διαδικασία και πολύ βεβαρυμμένο αποτύπωμα στο περιβάλλον». Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια της συνάντησης που είχε σήμερα στην Αλεξανδρούπολη με τους δημάρχους Έβρου και Ροδόπης με κύριο θέμα τις εξορύξεις χρυσού και ειδικότερα «την πάγια αντίθεση της τοπικής κοινωνίας με την προοπτική εξόρυξης χρυσού στην περιοχή της Θράκης».

Ο Αλ. Τσίπρας εξέφρασε την πεποίθηση ότι τοπικές κοινωνίες και Τοπική Αυτοδιοίκηση “έχουν μεγαλύτερη δύναμη από όσο μπορεί να υπολογίσει κανείς” και πως θα επιτευχθεί η επιβολή της βούλησης των πολλών, εφόσον δεν υπάρξουν ρήγματα στο κοινωνικό μέτωπο, “πάρα την πίεση των ισχυρών συμφερόντων στο επόμενο διάστημα”.

Αναφέρθηκε στο υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο του περιφερειακού σχεδιασμού που προβλέπει τις αναπτυξιακές δράσεις στις οποίες όπως χαρακτηριστικά είπε δεν προβλέπεται η εξόρυξη παροτρύνοντας για την αξιοποίηση του.

“… Αξιοποιήσαμε την ομόφωνη διαφωνία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προκειμένου να μην προχωρήσει η αδειοδότηση. Αυτό που έχει όμως ακόμη μεγαλύτερη σημασία είναι να ακούσει κανείς τη γνήσια έκφραση των αιτημάτων και διεκδικήσεων πέρα και έξω από κομματικά πλαίσια και κριτήρια”, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνοντας πως «σε ότι αφορά τα αιτήματα επενδυτών, κατά τη διάρκεια της δικής μας κυβερνητικής θητείας, τα αντιμετωπίσαμε με κύριο γνώμονα την ανάγκη οι επενδύσεις να προσανατολιστούν στην ανάπτυξη του τουρισμού, σε μία λογική έντασης γνώσεων, καινοτομίας, νέων τεχνολογιών και όχι σε μια δραστηριότητα που δεν θα αποφέρει παρά μονάχα προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή».

“Το περιβάλλον δεν είναι μια υπόθεση θεωρητική. Αφορά τη ζωή όλων μας και πόσω δε μάλλον, περιοχών που μπορεί να έχουν και μια ιδιαίτερη προοπτική τουριστικής ανάπτυξη… Το περιβάλλον πρέπει να το φροντίζουμε ως κόρη οφθαλμού τόσο διότι σχετίζεται με την ποιότητα της ζωής μας, το μέλλον των παιδιών μας, αλλά και με την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου μας”, κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Να επεκταθούν οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας»

Επ’ αφορμή των εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή «αναφορικά με την παραβατική δραστηριότητα των γειτόνων μας», ο Αλ. Τσίπρας διεμήνυσε από την Αλεξανδρούπολη, στην Τουρκία, ότι ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου είναι προϋπόθεση για την καλή γειτονία. «Η Τουρκία πρέπει να σταματήσει την κλιμάκωση της έντασης και την παραβατική συμπεριφορά. Η μονομερής ενέργεια σε συνεννόηση με την τωρινή κυβέρνηση της Λιβύης να προχωρήσει σε μία ανυπόστατη συμφωνία πέρα και έξω από κάθε έννοια διεθνούς δικαίου μόνο αρνητικά αποτελέσματα θα έχει στο εγγύς μέλλον», τόνισε.

Ζήτησε επέκταση των κυρώσεων που έχει επιβάλλει η ΕΕ στην Τουρκία -για την παραβατική της συμπεριφορά στην κυπριακή ΑΟΖ-, ενώ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για “αδράνεια και πολιτική κατευνασμού” και ζήτησε την σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής.

«Είχαμε προειδοποιήσει ότι η πολιτική του κατευνασμού προκειμένου η Τουρκία να μειώσει τις μεταναστευτικές ροές δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα. Επιβεβαιώνεται η πρόβλεψή μας: έχουμε ενέργειες εις βάρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων ενώ δεν έχουμε καμία εξέλιξη όσον αφορά την σωστή τήρηση της ευρωτουρκικής συμφωνίας», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας λαι προσέθεσε:

«Η κυβέρνηση πρέπει να αποκτήσει δύναμη φωνής και πυγμή, που δεν έχει, και στρατηγική. Χρειαζόμαστε εθνική στρατηγική και συμμαχίες για να αποτρέψουμε παρόμοιες ενέργειες. Το επόμενο διάστημα πρέπει να συγκληθεί το Συμβούλιο Εθνικής Πολιτικής και να συζητηθούν αυτά και σταματήσει η πολιτική αδράνειας, η πολιτική του κατευνασμού των γειτόνων μας. Να επαναφέρουμε τον λόγο μας και τη δράση μας στο πλαίσιο της πολυδιάστατης και ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής που ασκήσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, όταν πήραμε μία σειρά από θετικές αποφάσεις και από το Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ, όπως οι κυρώσεις για την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, κυρώσεις που πρέπει να επεκταθούν δυστυχώς από ότι φαίνεται και όσον αφορά την παραβατική δραστηριότητα της Τουρκίας νοτίως της Κρήτης».Περιοδεία στην Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο του δημοκρατικού καλέσματος για ένταξη στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. #ΣΥΡΙΖΑ #iSΥΡΙΖΑ #Αλεξανδρούπολη pic.twitter.com/jRN1Ioas4i

Αλέξης Τσίπρας – Alexis Tsipras

@atsipras

Περιοδεία στην Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο του δημοκρατικού καλέσματος για ένταξη στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

View image on TwitterView image on Twitter
52 people are talking about this
Μεταναστευτικό-Προσφυγικό

Το μεταναστευτικό-προσφυγικό ήταν μεταξύ των θεμάτων, που τέθηκε από πλευράς των δημάρχων στη σημερινή συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δήλωσε πως «Το προσφυγικό, μεταναστευτικό είναι ένα ζήτημα το οποίο ήρθε για να μείνει, δεν είναι ένα συγκυριακό πρόβλημα». Χαρακτήρισε επικοινωνιακού χαρακτήρα τις προσεγγίσεις στο θέμα της κυβέρνησης, ένα θέμα που όπως είπε «… διογκώθηκε και διευρύνθηκε τους τελευταίους 4-5 μήνες», δημιουργώντας μία κατάσταση για την αντιμετώπιση της οποίας «απαιτείται στρατηγική, σχεδιασμός, ετοιμότητα και κυρίως απαιτείται μία πιο ορθολογική αντιμετώπιση χωρίς ιδεοληψίες και χωρίς εντάσεις, που μόνο αρνητικό αντίκτυπο μπορεί να έχουν στις τοπικές κοινωνίες».

Σημειώνεται πως στη συνάντηση συμμετείχαν οι δήμαρχοι Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης, Μαρωνείας Σαππών, Δήμος Χαριτόπουλος, Κομοτηνής, Γιάννης Γκαράνης, Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος, Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης, καθώς και oi βουλευτές Έβρου και Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά και Δημήτρης Χαρίτου. 

Το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας παραχώρησε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο της ΔΕΛΤΑ Τηλεόρασης στους δημοσιογράφους Αντώνη Τελόπουλου και Χριστίνα Κουματζίδου.