Κάλεσμα της Λαϊκής Αντίστασης-ΑΑΣ σε απεργιακή συγκέντρωση, την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη, 10:00 π.μ., στην Πλατεία Ελευθερίας

Με την αλαζονεία του κυρίαρχου του αστικού πολιτικού συστήματος, η νέα κυβέρνηση της ΝΔ προχωρά ακάθεκτη στην κλιμάκωση της πολιτικής της εκμετάλλευσης, της εξάρτησης και της υποτέλειας, πατώντας πάνω στο αντιλαϊκό έδαφος που άφησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξεκίνησε το έργο της με ένα καταιγισμό αντιλαϊκών νόμων, αποφάσεων και ενεργειών όπως η ενίσχυση του αντιδραστικού ρόλου του κράτους («επιτελικό κράτος», κρατική τρομοκρατία), η ένταση της αστυνομικής καταστολής με πρόσχημα την «ασφάλεια του πολίτη», η τοποθέτηση «συνδέσμων» της ΕΥΠ στις Δημόσιες Υπηρεσίες, η κατάργηση της λαϊκής κατάκτησης του πανεπιστημιακού Ασύλου με πρόσχημα την «παραβατικότητα και την ανομία», οι αντιδημοκρατικές αλλαγές στους ΟΤΑ, η επιτάχυνση του ξεπουλήματος των δημόσιων υποδομών και πλούτου (ΔΕΗ, Ελληνικό κλπ.). Ταυτόχρονα -και στέλνοντας το μήνυμα «μηδενικής ανοχής» στα εργατικά δικαιώματα- ήρθε και η κατάργηση του «βάσιμου λόγου απόλυσης» και της «συνευθύνης» αναθέτουσας επιχείρησης εργολάβου και υπεργολάβου απέναντι στην παραβίαση δικαιωμάτων των εργαζομένων, ώστε να ενισχυθεί η εργοδοτική ασυδοσία και εκμετάλλευση. Δεν έλειψαν ούτε οι αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ για την ενίσχυση της καταστολής και του εγκλωβισμού των προσφύγων-μεταναστών σε στρατόπεδα-κολαστήρια, πάνω στη βάση της αντιδραστικής συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας κλπ.

Παράλληλα η νέα κυβέρνηση της ΝΔ έσπευσε να δώσει τα διαπιστευτήρια υποτέλειας της στις ΗΠΑ και στην ΕΕ, και ετοιμάζεται να υποδεχτεί τον Αμερικανό υπουργό εξωτερικών για τη νέα υπογραφή της λεγόμενης «Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ» δηλαδή τη διατήρηση και επέκταση των αμερικανο-ΝΑΤΟϊκών βάσεων και την παραπέρα στοίχιση με την αμερικανική επιθετικότητα.

Κορυφαία –μέχρι στιγμής- έκφραση της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αποτελεί το λεγόμενο «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο, το οποίο διευρύνει τη ληστρική επέλαση του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου και παράλληλα θέτει σε παρανομία το ταξικό εργατικό κίνημα.

Με προπαγανδιστικό μανδύα το παραπλανητικό «ανάπτυξη για όλους», θεσμοθετεί δεκάδες μέτρα για τη στήριξη της λεγόμενης «επιχειρηματικότητας». Η λειτουργία επιχειρήσεων πριν λάβουν τη σχετική άδεια, η ανάθεση της «αξιολόγησης» των επενδυτικών σχεδίων σε τρίτους (τράπεζες, ιδιώτες, κ.α.), η χορήγηση των κρατικών ενισχύσεων πριν την ολοκλήρωση του έργου, η άρση χωροταξικών και περιβαλλοντικών περιορισμών σε όφελος της «επιχειρηματικότητας» και γενικά η παροχή μεγαλύτερης «ευελιξίας» στις επενδύσεις «στρατηγικού χαρακτήρα», είναι μερικά από τα μέτρα που πριμοδοτούν ακόμη παραπέρα την ασύδοτη δράση ντόπιου και ξένου μονοπωλιακού κεφαλαίου σε βάρος των λαϊκών κατακτήσεων και συμφερόντων.

Παράλληλα, και σε συνέχεια των αντεργατικών νόμων του ΣΥΡΙΖΑ, χτυπά καίρια τα συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Ανοίγει το δρόμο για τον κρατικό έλεγχο των σωματείων μέσα από το «ηλεκτρονικό μητρώο» και το φακέλωμα των εργαζόμενων, χτυπά ανοικτά το ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ, μέσα απ’ την «ηλεκτρονική ψηφοφορία για την κήρυξη της», αποδυναμώνει ακόμα περισσότερο τις κλαδικές συμβάσεις, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την καθιέρωση «ειδικών ζωνών ανάπτυξης» δηλαδή μεγαλύτερης εκμετάλλευσης των εργαζομένων, προβλέπει κυρώσεις στους δημόσιους υπαλλήλους που «καθυστερούν» την έκδοση των «επενδυτικών» δικαιολογητικών, εισάγει νέους περιορισμούς για την προσφυγή των εργαζομένων στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας, κ.α.

Κάτω από αυτές τις εξαιρετικές για το κεφάλαιο προϋποθέσεις, τα ιμπεριαλιστικά κέντρα ΗΠΑ και Ε.Ε. πανηγυρίζουν, οι ξένοι «επενδυτές» ξεφαντώνουν, η ντόπια εξαρτημένη αστική τάξη εκφράζει την ικανοποίηση της, οι «αγορές» τρίβουν τα χέρια τους. Ολόκληρο αυτό το εκμεταλλευτικό απαράτ οσμίζεται τα επερχόμενα προνόμια και κέρδη, σε βάρος ενός λαού που για δεκαετίες εμπαίχθηκε, εξαπατήθηκε, παραπλανήθηκε, λεηλατήθηκε από τους βασικούς φορείς της εξάρτησης και της υποτέλειας, τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και πρόσφατα το ΣΥΡΙΖΑ.

Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες της επαυξανόμενης αντιλαϊκής επίθεσης, με τη συνεχώς κλιμακούμενη όξυνση των κοινωνικών ανισοτήτων, μπαίνει επιτακτικά η ανάγκη για την ανάπτυξη της αντίστασης της εργατικής τάξης και του λαού, η ανάγκη για την υπεράσπιση και διεκδίκηση των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων μέσα από τη μαζική κινητοποίηση των εργαζόμενων και των πληττόμενων λαϊκών στρωμάτων.

Η 24ωρη απεργία που αποφάσισε το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, μια σειρά άλλα Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και η ΑΔΕΔΥ ενάντια στο νέο πολυνομοσχέδιο για την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη (στην οποία αρνήθηκε να πάρει μέρος το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης), θα πρέπει να γίνει ένα βήμα μαζικής κινητοποίησης της εργατικής τάξης, αφετηρία αγώνων που θα πρέπει να συνεχισθούν και να κλιμακωθούν για να δοθεί αποτελεσματική απάντηση στα κυβερνητικά μέτρα.

Η Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία καλεί την εργατική τάξη και το λαό να αντισταθεί και να αγωνιστεί για την υπεράσπιση των εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών ενάντια στη νέα κυβερνητική λαίλαπα που επιβάλλει η ντόπια άρχουσα τάξη και οι επικυρίαρχοι Ευρωπαίοι και Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές.

  • ΚΑΤΩ ΤΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!
  • ΟΧΙ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΟΥΣ!
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ!
  • ΚΑΤΩ Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ «ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ»
  • ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΑΞΙΚΑ – ΟΧΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΑ/ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ!
  • ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!