Ιδιαίτερα επικριτικά δημοσιεύματα σε βάρος του υποψήφιου Περιφερειάρχη Χριστόδουλου Τοψίδη εμφανίστηκαν σε site του Έβρου και αναπαράγονται από αθηναϊκά μέσα. Κυρίως ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κατηγορείται για τις αμοιβές της συζύγου του από ομάδες εργασίας στο Επιμελητήριο Έβρου όπου είναι Πρόεδρος ενώ γίνονται υπαινιγμοί για τις συγγενικές και επαγγελματικές σχέσεις του ίδιου και της συζύγου του με το Νικήτα Κακλαμάνη και τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι ενώ κατά καιρούς έχουν γίνει αναφορές στις δραστηριότητες μελών της οικογένειάς του με εργοληπτική εταιρία και εργολαβίες δικής του εταιρίας catering.

Το δημοσίευμα που αναπαρήγαγαν αθηναϊκά ΜΜΕ:

Ο κουμπάρος του Νικήτα Κακλαμάνη, που είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης-και στενός-φίλος και συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη-Μαρέβας Γκραμπόφσκι, διόρισε την σύζυγο του σε αμειβόμενη Επιτροπή του Επιμελητηρίου Έβρου όπου είναι Πρόεδρος.

Φανατικός υποστηρικτής του δόγματος “ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό”, φαίνεται πως είναι ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλος Τοψίδης, που διατηρεί άριστες σχέσεις-επιχειρηματική συνεργασία- με τη  σύζυγο του Προέδρου της Ν.Δ, Μαρέβας Γκραμπόφσκι. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του evros-news.gr, ο Χριστόδουλος Τοψίδης που διακηρρύσσει ότι θα φέρει νέο ήθος και ύφος στην διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, διόρισε σε Επιτροπή του Επιμελητηρίου Έβρου όπου είναι Πρόεδρος, την σύζυγο του Νίκη Μουχταρίδου, η οποία είχε εκλεγεί στην διοίκηση στις τελευταίες εκλογές του 2017 και έτσι αυτή εισπράττει κάθε μήνα αποζημίωση 150 ευρώ, για την συμμετοχή της στην “Ομάδα εργασίας:Έρευνας-κλαδικών μελετών-επικοινωνίας-συμβουλευτικής-στατιστικής-καταγραφής οικονομικών δεικτών”.

Το ίδιο ποσό εισπράττουν και τα άλλα εκλεγμένα μέλη της διοίκησης του Επιμελητηρίου Έβρου που μετέχουν στις 4 Επιτροπές, με εξαίρεση τον ίδιο, που παίρνει αποζημίωση 800 ευρώ τον μήνα, μόνο για την συμμετοχή του στις Επιτροπές.

Νόμιμο ; αναφέρει το ρεπορτάζ του evros-news. Προφανώς. Γιατί ο Χριστόδουλος Τοψίδης έχει το δικαίωμα να διορίσει οποιοδήποτε στις συγκεκριμένες 4 Ομάδες Εργασίας, οι οποίες με δική του πρόταση συγκροτήθηκαν στις 29 Δεκεμβρίου 2017. Κι από την στιγμή που η κυρία Νίκη Μουχταρίδου ( σύζυγο του), γνωστή για την επιχειρηματική της δράση- μαζί με την Μαρέβα Γκραμπόφσκι- της Αλεξανδρούπολης και του Σουφλίου- είναι εκλεγμένο μέλος της διοίκησης του Επιμελητηρίου, νόμιμα μπορεί να μετέχει στις συγκεκριμένες Επιτροπές και να εισπράττει τα… 150 ευρώ ως αποζημίωση τον μήνα.

Όμως, υπάρχει όμως μια σημαντική λεπτομέρεια. Στις 4 συγκεκριμένες Επιτροπές ή Ομάδες Εργασίας όπως λέγονται, μετέχουν τα 7 μέλη της διοικητικής επιτροπής του επιμελητηρίου. Το μοναδικό μέλος που δεν ανήκει στην διοικητική επιτροπή, αλλά συμπεριλήφθηκε κατά σύμπτωση στις Επιτροπές, είναι η σύζυγος του Προέδρου και υποψήφιου Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χριστόδουλου Τοψίδη. Κι όλα αυτά μάλιστα, όταν δεν είναι καν αυτή Πρόεδρος του Τμήματος Υπηρεσιών όπου εκλέχθηκε, αλλά η κυρία Λεγγέτση Κυριακή. Δεν επιλέχθηκε φυσικά αυτή, αλλά η σύζυγος Τοψίδη.

Μετά την απόφαση αυτή, προκύπτουν  αναπόφευκτα κάποια ερωτήματα:

-Είναι ηθικό να έχει υπάρξει όλη αυτή η μεθόδευση, για τα… 150 ευρώ της μηνιαίας αποζημίωσηςπου παίρνει ως μέλος μιας Επιτροπής η κυρία Μουχταρίδου;

-Αν εκλεγεί, Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σκοπεύει να την διορίζει και σε Επιτροπές της Περιφέρειας την σύζυγο του, ώστε να παίρνει τέτοια μικροποσά;

Και εδώ τίθεται το ερώτημα αν τελικά ήταν νόμιμος ο διορισμός της συζύγου του κ. ΤοψίδηΠροφανώς και δεν είναι, αλλά όταν όμως πρόκειται για την σύζυγο του Προέδρου, που διατηρεί τις  άριστες σχέσεις του και την κουμπαριά με το Νικήτα Κακλαμάνη, αλλά και την επιχειρηματική συνεργασία της συζύγου του Προέδρου της Ν.Δ Κυριάκου Μητσοτάκη, της Μαρέβας Γκραμπόφσκι (με την επιχείρηση μεταξωτών της συζύγου), ο ίδιος θα μπορεί να διορίζει σε πολλές επιτροπές την γυναίκα του και να εισπράττουν….ποσά!

Πηγή: evros-news.gr