Με δήλωσή του στα ΜΜΕ, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αβδηρων Νίκος Χατζόπουλος, απαντά στην κριτική που δέχτηκε από το Βασίλη Τσολακίδη, ο οποίος κατηγορεί ότι απουσιάζει από τις χρηματοδοτήσεις του Υπουργείου Εσωτερικών στις επιχειρήσεις ύδρευσης.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ περνά στην αντεπίθεση αναφέροντας μια σειρά από χρηματοδοτήσεις και έργα που είναι σε εξέλιξη και κατηγορεί τον πρώην Δήμαρχο ότι επί των ημερών του δεν είχε ενταχθεί κανένα έργο σε πρόγραμμα χρηματοδότησης:

Στη δήλωσή του ο Νίκος Χατζόπουλος, αναφέρει:

Με αφορμή την κριτική που ασκεί στη ΔΕΥΑΑ, μέσω δήλωσής του στα τοπικά ΜΜΕ, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Αβδήρων και προς αποκατάσταση της αλήθειας, έχω να επισημάνω τα εξής:

  • Η ΔΕΥΑ Αβδήρων είναι η μοναδική στην περιοχή που έλαβε πρόσφατα έκτακτη επιχορήγηση ύψους 200.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών για την εκτέλεση δράσεων που σχετίζονται με τη λειψυδρία (μάλλον αυτή η πληροφορία ήταν άγνωστη στον κ. Τσολακίδη ή προτίμησε να την αποκρύψει).
  • Η μελέτη με τίτλο «Αναβάθμιση κεντρικού αγωγού ύδρευσης Αβδήρων» αφορά συμπληρωματικό έργο που θα υδροδοτεί την κεντρική δεξαμενή εάν και εφόσον υλοποιηθεί το διαδημοτικό έργο υδροδότησης των Δήμων Αβδήρων και Ξάνθης από την περιοχή του Παραδείσου. Στην παρούσα φάση λοιπόν δεν έχει απολύτως καμία ουσία.
  • Μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου σε συνεργασία με την τεχνική υπηρεσία της ΔΕΥΑΑ καταγράψαμε το σύνολο των προβλημάτων σε τεχνικό επίπεδο και διαπιστώσαμε ότι απαιτείται πλήθος ουσιαστικών παρεμβάσεων που αφορούν την επισκευή ή αντικατάσταση των περισσότερων υδατόπυργων, την αντικατάσταση του κεντρικού δικτύου ύδρευσης της γραμμής Αβδήρων και την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου και βιολογικού καθαρισμού στο Σέλερο. Δυστυχώς για όλα τα παραπάνω δεν είχε γίνει από την προηγούμενη διοίκηση απολύτως καμία προετοιμασία. Αντίθετα εμείς μεριμνήσαμε για τη σύνταξη των απαραίτητων μελετών και λίαν συντόμως θα είμαστε έτοιμοι για την υλοποίησή τους.
  • Είναι απόλυτα σεβαστή η αγωνία του κ. Τσολακίδη για να ενταχθούν έργα της ΔΕΥΑΑ σε προγράμματα χρηματοδότησης αλλά εκτιμώ πως είναι όψιμη. Διότι επί των ημερών του δεν εντάχθηκε κανένα έργο ύδρευσης σε πρόγραμμα, παρά μόνο εκτελέστηκαν τα έργα που είχαν εντάξει οι προκάτοχοί του.

Κλείνοντας, θέλω να συστήσω στον κ. Τσολακίδη υπομονή και ψυχραιμία. Κρίθηκε για τα έργα που (δεν) έκανε, θα κριθούμε και εμείς. Όλα τα υπόλοιπα είναι για λαϊκή κατανάλωση και στα πλαίσια της μικροπολιτικής.