“Ο ΑΤΤΙΚ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ “του ΓΙΩΡΓΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ για πρώτη φορά στην Ξάνθη 4/1/2018

Η μουσική παράσταση Ο Αττίκ στο Παρίσι με τον Γιώργη Χριστοδούλου μετά την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Αθηνών και αφού ταξίδεψε σε πάνω από 20 πόλεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Βερολίνο, Λονδίνο, όπερα του Καίρου και Όπερα Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου) έρχεται για πρώτη φορά στην Ξάνθη, στο θέατρο Ανατολικά του Νέστου την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου.

«Ο Αττίκ στο Παρίσι …και άλλες ιστορίες» είναι μια διαφορετική μουσική παράσταση βασισμένη στα τραγούδια του Αττίκ αλλά και σε μεγάλες επιτυχίες του μεσοπολέμου των Γιαννίδη, Σακελλάριου, Σουγιούλ, Ραπίτη κ.α. Είναι μια συναυλία που αποκαλύπτει με όχημα την αφήγηση των σύγχρονων παραμυθάδων, την ιστορία που κρύβεται πίσω από κάθε τραγούδι, έτσι ώστε ο θεατής να τα ανακαλύψει και να γοητευτεί από τη μαγεία τους.

Το πρώτο μέρος της παράστασης διατρέχει την άγνωστη ιστορία της ζωής του Αττίκ στο Παρίσι, από την πρώτη μέρα που φτάνει ως φοιτητής της Σορβόνης αλλά αποφασίζει να εγκαταλείψει τις σπουδές για να σπουδάσει μουσική στο Κονσερβατόριο με σπουδαίους καθηγητές όπως τον Καμίγ Σαιντ-Σανς και τον Γκαμπριέλ Φωρέ, ενώ παράλληλα ξεκινάει την καριέρα του ως συνθέτης και τραγουδοποιός. Μέσα σε λίγα χρόνια γράφει πάνω από 300 τραγούδια που θα τον κάνουν έναν από τους πιο επιτυχημένους συνθέτες της πόλης του φωτός.

Ο Γιώργης Χριστοδούλου, αναλαμβάνει ρόλο  story-teller και εξιστορεί τις άγνωστες πτυχές της ζωής και του έργου του Αττίκ, ενώ ερμηνεύει με τη ζεστή φωνή του και τη συνοδεία δύο εξαιρετικών μουσικών τα τραγούδια του μεγάλου συνθέτη.

Στο δεύτερο μέρος τα πιο γνωστά και αγαπημένα τραγούδια του μεσοπολέμου αποκαλύπτονται μέσα από τις γοητευτικές ιστορίες τους.

Για ποια γυναίκα γράφτηκε το «Ας ερχόσουν για λίγο» ή το «Δυό πράσινα μάτια», ποια μεγάλη διαχρονική επιτυχία απορρίφθηκε από τους παραγωγούς, ποια τραγούδια γέννησε ο νόμος που ήθελε τις γυναίκες να κυκλοφορούν με μακριά και μόνο φουστάνια και… με ποιόν παράδοξο τρόπο γίνονταν γνωστά τα τραγούδια εκείνης της εποχής. Αυτά κι ένα σωρό άλλα ερωτήματα απαντώνται μέσα από τη ροή της παράστασης που διανθίζεται από τις πιο όμορφες μελωδίες που γεννήθηκαν ποτέ από Έλληνες συνθέτες και στιχουργούς.

Μαζί του, ο εξαιρετικός πιανίστας Χάρης Σταυρακάκης παίζοντας πιάνο και ακορντεόν

ΠΕΜΠΤΗ 4 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ώρα 21.00
ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΝΕΣΤΟΥ – ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ 26 –
είσοδος 10€ , 
ΤΗΛ. ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ 6973498913