Σε μια μόνο ημέρα και σε 55 ελέγχους που πραγματοποίησαν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων σε Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη, Θεσσαλία, Σποράδες και Ξάνθη διαπιστώθηκαν 39 παραβάτες, 157 παραβάσεις με το ποσοστό παραβατικότητας να διαμορφώνεται σε 71%.

 

Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο 4711 στη Μύκονο, διαπιστώθηκε ότι δεν είχα κοπεί 20 αποδείξεις με αποτέλεσμα να μπει 48ωρο λουκέτο στο κλαμπ. Επίσης, σε έλεγχο που έγινε σε τουριστικό πλοίο το οποίο πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Μύκονος – Δήλος διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν κοπεί 62 εισιτήρια, συνολικής αξίας 1.240 ευρώ. Επιβλήθηκε σημαντικό πρόστιμο καθώς δεν μπορεί, βάσει του νόμου, να μπει «λουκέτο».

Επίσης, μπήκαν 48ωρα «λουκέτα» σε γνωστό κλαμπ στην Φίλωνος στον Πειραιά, σε ψαροταβέρνα στους Νέους Επιβάτες Θεσσαλονίκης, σε καφέ στο Βόλο, σε κατάστημα τουριστικών ειδών και σε κλαμπ στη Σκιάθο και σε beach bar στην περιοχή Αφυτος της Χαλκιδικής.

Τέλος, σημειώνεται πως σε μια μόνο ημέρα και σε 55 ελέγχους που πραγματοποίησαν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων σε Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη, Θεσσαλία, Σποράδες και Ξάνθη διαπιστώθηκαν 39 παραβάτες, 157 παραβάσεις με το ποσοστό παραβατικότητας να διαμορφώνεται σε 71%

rpntv.gr