Στο πλαίσιο της κοινωνικής πρωτοβουλίας «προΣfΕΕρουμε» του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ) με σκοπό την υποστήριξη ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων και ιδιαίτερα παιδιών, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιος Αυγερινός με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος κ. Πασχάλη Αποστολίδη θα επισκεφθούν, την Πέμπτη 25 Μαΐου 2017, την πόλη της Ξάνθης, συνοδευόμενοι από κλιμάκιο του ΕΕΣ και του ΣΦΕΕ.

Σκοπός της επίσκεψης θα είναι η διάθεση φαρμακευτικού, υγειονομικού υλικού, ειδών πρώτης ανάγκης και εκπαιδευτικού υλικού στο Παράρτημα ατόμων με αναπηρία Ξάνθης του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Τα ανωτέρω είδη αποτελούν δωρεά του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος και των εταιριών μελών του. Παράλληλα, κοινωνικός λειτουργός και νοσηλευτής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού θα πραγματοποιήσουν εκπαιδευτική συνάντηση για τα παιδιά, τους γονείς και το προσωπικό της Δομής με στόχο την ευαισθητοποίηση τους σε θέματα αγωγής υγείας και προσφοράς σύμφωνα με τις θεμελιώδεις Αρχές του Ερυθρού Σταυρού.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης στην πόλη της Ξάνθης, θα παραχωρηθεί κοινή Συνέντευξη Τύπου των Προέδρων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, στις 13:30, στα γραφεία του Περιφερειακού Τμήματος ΕΕΣ Ξάνθης, (Δ/νση: Βενιζέλου 1) για την πληρέστερη ενημέρωση των τοπικών αρχών και του κοινού.