Την 25η  επέτειο   της γενοκτονίας του Χοτζαλί τίμησε και εφέτος η Πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν στην Αθήνα. Στην κατάμεστη αίθουσα της Μουσικής Βιβλιοθήκης «Λίλιαν Βουδούρη» του Μεγάρου Μουσικής παρουσιάστηκε το συμφωνικό έργο Khojaly 613 του Γάλλου συνθέτη Pierre Thilloy από το  υπέροχο μουσικό συγκρότημα Rhein Quartett. To κουαρτέτο αποτελείτο από την Αζέρα Nazrin Rashidova, τον Γάλλο Benjamin Brandeleer-Ligier και την Πολωνή Ola Sendeeki στο violin, τη Σέρβα Mirka Seepanovic στη Viola, τη Λετονή Anna Gaganeστο Clarinet και την Γαλλίδα Diane Lambert στο Cello.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρέσβης της χώρας κύριος Rahman Mustafayev που αναφέρθηκε στα γεγονότα του Φεβρουαρίου του 1992 και κάλεσε το κοινό να στηρίξει την εκστρατεία ενημέρωσης της κοινής γνώμης ώστε να αποδοθεί «Δικαιοσύνη για το Χοτζαλί». Το λόγο από Ελληνικής πλευράς πήρε ο πρόεδρος του Έλληνο-Αζέρικου Κέντρου Νεότητας, κ. Γιάννη Παπαγρηγορίου.  Ο συνθέτης του έργου, που ήταν παρών,  εξήγησε  λεπτομερώς γιατί το έγραψε  και από πού  εμπνεύστηκε, τόνισε μάλιστα ότι ο τίτλος του έργου αναφέρει τον ακριβή αριθμό των  νεκρών της συγκεκριμένης τραγωδίας. Το κοινό ενθουσιάστηκε και χειροκρότησε θερμά την παράσταση και κατά την ώρα της παράθεσης της δεξίωσης από την Πρεσβεία συνεχάρη τόσο τον Πρέσβη όσο και τους συντελεστές της εκδήλωσης.

Κατά κοινή ομολογία η Πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν αποδείχθηκε αντάξια για άλλη μια φορά στην οργάνωση εκδηλώσεων που αφορούν σημαντικά ιστορικά γεγονότα ή πολιτιστικά δρώμενα, που καθιστούν στο ευρύ κοινό ακόμα πιο γνωστή την πορεία εξέλιξης της χώρας αυτής.